KONDA'dan yeni araştırma: 'Hayallerim için ülkemden vazgeçerim' diyenlerin oranı yüzde 63

KONDA'dan yeni araştırma: 'Hayallerim için ülkemden vazgeçerim' diyenlerin oranı yüzde 63

KONDA'nın araştırmaya göre, 'Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için bir şeyden vazgeçmeniz gerekseydi aşağıdakilerden hangisinden vazgeçerdiniz?' sorusuna "Ülkem" diyenlerin oranı yüzde 63. Modernlerin yüzde 58’i hayalleri için ülkesinden vazgeçebileceğini söylerken, geleneksel muhafazakarlarda bu oran yüzde 66'ya, dindar muhafazakarlarda yüzde 63'e çıktı.

KONDA Barometresi 2018 Yıllık Raporu'nun interaktif modülü olan TR2018_MATRİS'te yer alan bilgilere göre, 'Hayallerinizi gerçekleştirebilmek için bir şeyden vazgeçmeniz gerekseydi aşağıdakilerden hangisinden vazgeçerdiniz?' sorusunu katılımcıların yüzde 63’ü 'ülkem', yüzde 26’sı 'ailem', yüzde 11’i ise 'dinim' diye cevapladı.

T24'te yer alan habere göre, hayalleri için bir şeyden vazgeçmesi gerekmesi halinde tercihinin Türkiye’den yana olacağını en çok söyleyen grup yüzde 75'le alt gelirli yaşlılar oldu. Gelir durumu göz önüne alınmaksızın değerlendirildiğinde yaşlıların yüzde 59’u 'ülkem' cevabını verdi; gençlerde bu oran yüzde 62’ye, orta yaşlılarda ise yüzde 67’ye çıktı.

ÜLKESİNDEN VAZGEÇMEYEN MODERNLER

Cevaba eğitim durumuna göre bakıldığında ise lisealtı eğitim alanların yüzde 66’sı, lise eğitimlileri yüzde 61’i, üniversite mezunlarının yüzde 58’i hayalleri için ülkesinden vazgeçebileceğini söyledi.

'Modern' olarak nitelendirilen katılımcı grubu, hayalleri için ülkesinden vazgeçenler arasında en düşük orana sahip oldu. Modernlerin yüzde 58’i hayalleri için ülkesinden vazgeçebileceğini söylerken, geleneksel muhafazakarlarda bu oran yüzde 66’ya, dindar muhafazakarlarda yüzde 63’e çıktı.

Gelir grubuna göre soruya 'Ülkem' cevabı verenlerin oranı şöyle oldu:

Alt gelir: Yüzde 69
Alt orta: Yüzde 65
Yeni orta: Yüzde 58
Üst gelir: Yüzde 60

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN