KPSS 2019/3 tercih kılavuzu yayınlandı! Tercih başvuruları nasıl yapılır?

KPSS 2019/3 tercih kılavuzu yayınlandı! Tercih başvuruları nasıl yapılır?

KPSS 2019/3 tercih kılavuzu yayınlandı. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na memur alımı tercihleri ve başvuruları ile ilgili detaylar haberimizde... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için 325 memur alımı yapılacak. Adayların tercihlerini yaparak başvurması gerekiyor. ÖSYM sürecin doğru bir şekilde gerçekleşmesi için KPSS 2019/3 tercih kılavuzunu resmi sayfası üzerinden paylaştı. İşte KPSS 2019/3 tercih kılavuzu ve Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na memur alımı tercihleri ve başvuruları hakkındaki detaylar...

KPSS 2019/3 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na memur alımını bu kılavuza göre yapacak. Tercihler ve başvurular memur olamak isteyen adaylar tarafıdan merak ediliyor. Tapu kadastro Müdürlüğüne 265 kişi alınırken geri kalan memurlar Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek. İşte ÖSYM'nin KPSS 2019/3 tercih kılavuzuyla başvuru sürecine dair detayları...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde sözleşmeli personel olarak görev almak isteyenlerin beklediği duyuru geldi. ÖSYM, KPSS 2019/3 tercih kılavuzuyla başvuru sürecine dair detayları bildirdi. KPSS 2019/3 tercihleri sonucunda 303 ön lisans, 22 lisans mezunu olmak üzere toplamda 325 personel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek.

KPSS/3 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ardından memur adayları aralık ayında tercihlerini yapmışlar sonuçlar aynı ay içerisinde açıklanmıştı. Şimdi memur adayları için yeni bir tercih süreci başladı. KPSS-2019/3 Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak için adaylardan tercih alınacak. Bu mühim gelişme sonrası memur adayları şimdi tercih tarihlerini, başvuruların nasıl yapılacağını sorguluyor.

19-01/19/kpss-20193-tercih-kilavuzu.jpg

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, 18-24 Ocak 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2019/3 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 15.45’ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir."

19-01/19/evre-ve-sehircilik-bakanligina-memur-alimi-tercihleri-ve-basvurulari.jpg

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla ilgili lisans, önlisans programından mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, göreve başlama işlemleri yapılmayacaktır.

Adayların sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Lisans), ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 4 Kasım 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Önlisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.
Yerleştirme işlemlerinde, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı, en az 60 olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN