KPSS 7225 nitelik kodu nedir? KPSS 6225, 1101 nitelik kodu anlamı: İşte KPSS nitelik kodları listesi

KPSS 7225 nitelik kodu nedir? KPSS 6225, 1101 nitelik kodu anlamı: İşte KPSS nitelik kodları listesi

KPSS nitelik kodları, memur olmak isteyen adaylar tarafından araştırılmaktadır. Bunun için KPSS 2019 nitelik kodları listesine bakanlar, hangi kodların ne anlama geldiğini araştırıyor. 9 Temmuz 2019 Salı gününden itibaren başlayan KPSS tercihleri, 18 Temmuz 2019’a kadar devam edecek. Daha önce paylaşılan kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adaylar, KPSS 7225, 6225 ve 1101 nitelik kodlarının ne anlama geldiğini araştırıyor. Tüm bu gelişmeler de karar.com’da yer alıyor…

KPSS nitelik kodları, tercih işlemlerinin ile birlikte yoğun bir şekilde aratılıyor. Adaylar, KPSS 7225, 6225 ve 1101 nitelik kodunun ne anlama geldiği merak ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, ‘Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik’ hükümleri kapsamında ÖSYM tarafından yerleştirme gerçekleştirilecek. Kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adayların daha önce paylaşılan koşulları taşıması şartı aranıyor. Peki KPSS 7225 nitelik kodu nedir? İşte KPSS 2019 nitelik kodları listesi…

NİTELİK KODU NEDİR?

Nitelik kodu, memur adaylarının tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Örnek verilirse, 2001 sayılı nitelik kodu, "öğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak" koşulunu adaylardan istemektedir.

KPSS NİTELİK KODU LİSTESİ

2001 kodundan 4983 koduna kadar çeşitli nitelik kodları bulunmaktadır ve bu kodlara göre adaylar istedikleri bölüme tercih yapabilirler. Örnek olarak, 2167 kodu adaylardan "Ortaöğretim Kurumlarının Sınıf Öğretmenliği Alanı ve Dallarından mezun olmak." şartını istemektedir. Eğer aday sınıf öğretmenliği alanı ve dallarından mezun olmamışsa, bu bölüme tercih yapamaz.

1101 NİTELİK KODU NEDİR?

1101 nitelik kodu açıklaması “Cinsiyeti Erkek Olmak” olarak verilmiştir. Yani 1101 nitelik kodu bulunan kadro ve pozisyonlara sadece erkek adaylar başvuru yapabilmektedir. Başvurularınızı gerçekleştirirken nitelik kodlarına dikkat etmelisiniz. 1101 nitelik kodu da ilgili kadronun sadece erkek adaylar için olduğunu vurgulamaktadır.

KPSS 7225 NİTELİK KODU NEDİR?

7225 nitelik kodunun anlamı şöyle; " 7225 Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması" Güvenlik Soruşturması bir çok kamu kurum ve kuruluşunda zaten hali hazırda uygulanan bir uygulama. Gerçekleştirilen tahkikatlarla beraber memur olmak isteyen kişinin devlet memuru olmasına engel herhangi bir bağlantısının olup olmadığı araştırması yapılacak. Bu uygulamanın en büyük nedenlerinden birisi de yakın dönem içerisinde yaşanan FETÖ tehlikesi. Devletin çeşitli kurumlarına elemanlarını sızdırıp kendi emelleri doğrultusunda onları kullanan FETÖ'nün önüne geçilebilmesi için tüm alımlarda adayların terör örgütleriyle bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

6225 NİTELİK KODU NEDİR?

ÖSYM'nin açıkladığı KPSS başvuru kılavuzunda 6225 nitelik kodu ile bilgisayar sertifikası şartı yer almaktadır. 6225 nitelik kodu uzun senelerden beri bilgisayar bölümü mezunlarının büyük tepkisini almış ve bilgisayar bölümlerinden mezun olanların bu düzenleme yüzünden iş olanaklarının kısıtlandığı öne sürmüştür. Uzun sürelerin ardından bilgisayar sertifikası şartını içeren 6225 özel koşul konusunda değişikliğe gidildi.

19-07/10/kpss-7225-nitelik-kodu-nedir-kpss-6225-ve-1101-nitelik-kodu-anlami-iste-kpss-2019-nitelik-kodlari-listesijpgg.jpg

7113 NİTELİK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

7113 Nitelik Kodu ÖSYM'nin internet adresinde bulunan doküman dosyasında şu şekilde tanımı yapılmaktadır: ''KPDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek''.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN