KPSS A Grubu ne demek? 2018 KPSS A grubu kadroları ve puanları ne kadar?

KPSS A Grubu ne demek? 2018 KPSS A grubu kadroları ve puanları ne kadar?

KPSS A Grubu ne demek? KPSS tercihlerini yapacak olan memur adaylarını yakından ilgilendiren 2018 KPSS A grubu kadroları ve puanları hakkındaki son dakika haberleri yazımızda. KPSS tercih kılavuzunda 2 çeşit atama yapılacak grup bulunmaktadır. İşte KPSS A grubu hakkındaki her şey...

KPSS A Grubu ne demek? sorusu googlede trend oldu. 2018 KPSS A grubu kadroları ve puanlarına dairson dakika açıklamaları haberimizde. Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanmasından sı-onra memur adaylarının gözü ÖSYM tarafından yayınlanacak olan KPSS tercih kılavuzunda. Tercih kılavuzlarında daha önceki yıllarda KPSS A grubu kadro, KPSS B grubu kadro ibareleri yer alıyordu. İşte A grubu kadrolar ile ilgili detaylar...

KPSS A GRUNU KADRO ME DEMEK? 

KPSS A Grubu ve KPSS A Grubu kadroları alınacak olan personel sayısının az olması nedeniyle  hakkında internette pek fazla bilgi bulunmamaktadır.

ÖSYM TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN 

ÖSYM'nin açıkladığına göre A Grubu Kadrolar;

Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

ÖSYM'nin açıkladığına göre B Grubu Kadrolar;

kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

18-11/09/2018-kpss.jpg

2018 KPSS ÖNLİSANS SINAVINDA METE GAZOZ SORUSU 

ÖSYM tarafından yapılan KPSS ön lisansta milli sporcu Mete Gazoz'un hangi alanda madalya aldığı soruldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM) yapılan, KPSS ön lisans düzeyi sona erdi. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 sorunun yer aldığı sınav 130 dakika sürdü.

KPSS sonuçlarının 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanması bekeniyor. 

METE GAZOZ SORUSU 

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans sınavında adaylara "Mete Gazoz'un Hangi Alanda Madalya Aldığı" sorusu soruldu.

HAKKINDA 

8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul'da doğan milli sporcumuz, küçük yaşlardan beri okçuluk eğitimi aldı. Kariyerini İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü'nde devam ettiren 19 yaşındaki Gazoz, ilk defa Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etti.

2016 Nottingham Avrupa Şampiyonası'nda bireysel olarak gümüş madalya kazandı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil ederek ülke çapında üne kavuşan Gazoz, yerli sporculardan da destek gördü. Özellikle Arda Turan'ın sosyal medya hesaplarından Mete Gazoz'la ilgili destek mesajları Mete'nin büyük çapta tanınmasına ve desteklenmesine olanak tanıdı.

Mete, Arjantin'de gerçekleşen Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda karışık takım klasik yay kategorisinde Yasemin Ecem Anagöz ile beraber dünya 3'üncüsü oldu.

2018 Akdeniz Oyunları'nda İspanya'nın Tarragona şehrinde altın madalya kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN