KPSS başvurularında son tarih ne zaman? 2019 KPSS başvuru ücretleri ne kadar?

KPSS başvurularında son tarih ne zaman? 2019 KPSS başvuru ücretleri ne kadar?

KPSS başvurularında son tarihin ne zaman olduğu kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Kamuda personel olmak için adayların girdiği KPSS sınavının başvuru ücretleri belirlenmişti. Kısa süre önce başlayan KPSS başvurularının ardından KPSS son başvuru tarihi henüz kayıt yaptırmayan adaylar tarafından merak ediliyor. İşte KPSS sınavına dair aradıklarınız…

KPSS sınav başvurularını yapmak isteyenler, KPSS ücretlerinin 2019 yılında ne kadar olduğunu sorguluyor. Kamuda çalışıp hayatını bir şekilde güvenceye almak isteyen yüz binlerce aday, 2019 KPSS sınavını iple çekiyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan KPSS sınavının başvuruları, tüm hızıyla devam ediyor. Lisans programından mezun olanlar ve iki yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olan adayların başvurabileceği KPSS sınav ücretleri de adaylar tarafından merak ediliyor. İşte 2019 KPSS sınavına dair aradıklarınız…

KPSS sınavına dair tüm detaylar için tıklayın

2019 KPSS sınav başvuru son tarihi ne zaman?

3 Mayıs Cuma günü başlayan KPSS başvuruları sürüyor. Sınava (KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT) başvuru işlemleri, 15 Mayıs Çarşamba günü son bulacak. Başvuruların netleşmesi için de adayların 15 Mayıs 23.59’a dek KPSS 2019 ücretini söz konusu bankalara yatırması gerekiyor.

KPSS başvuru ücretleri nereye ödeniyor?

KPSS sınav ücreti, aday işlemleri bölümünde yer alan kısımda belirtilen bankalara yatırılır. Burada bankamatik ya da kredi kartı aracılığıyla da ödeme yapılır. ATM’lerde ödeme yapılırken, ilgili bölüme girildikten sonra T.C. Kimlik Numarası ile birlikte sınava gireceği oturum sayısını seçtikten sonra ödeme işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. İnternet bankacılığı aracılığıyla da ödeme işlemleri tamamlanabiliyor. Söz konusu ödeme, 15 Mayıs Çarşamba günü 23:59’a dek yapılabiliyor. 3-15 Mayıs tarihlerinde başvurusunu kaçıran ve bir şekilde bu tarihlerde başvuru yapamayan adaylar, geç başvuru gününde 2019-KPSS başvurularını gerçekleştirebilecek. Geç başvuru gününde gerçekleşen başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin resmî İnternet sitesinde e-İŞLEMLER’de bulunan “ÖDEMELER” kategorisinde kredi kartı ya da banka kartı ile yapılabiliyor.

19-05/09/kpss-sinav-ucretleri-kpss-son-basvuru-tarihlerii.jpg

KPSS sınav tarihleri ne zaman?

14 Temmuz’da gerçekleşecek olan KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi için sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurusunu gerçekleştiren adaylardan 20-21 Temmuz’da gerçekleşecek alan bilgisi sınavları oturumlarına da başvurmak isteyenler, dâhil olmak istedikleri oturumları başvuru zamanı içerisinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) seçecek ve sınav ücretini yatırarak alan bilgisi sınavları için başvurularını tamamlayabilir.

KPSS başvuru ücretleri ne kadar?

20 Temmuz’da yapılacak; Alan Sınavları 1. Oturum (Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Endüstri İlişkileri ve Çalışma Ekonomisi) 50,00 Türk lirası, 20 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak; Alan Sınavları 2. Oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) 50,00 Türk lirası, 21 Temmuz’da tarihinde yapılacak; Alan Sınavları 3. Oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 50,00 Türk lirasıdır. Sınav ücretini yatırmayanların başvuru bilgileri silinecek, adayların bina/salon atamaları yapılmayacaktır. İsteyen adaylar alan bilgisi sınavları için başvuru işlemlerini, başvuru merkezlerinden başvuru hizmeti ücretini ödeyerek yapabileceklerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN