KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ÖABT sonuç sorgulama sayfası ÖSYM

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ÖABT sonuç sorgulama sayfası ÖSYM

KPSS ÖABT sonuçları şimdiden merak konusu oldu. 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılan KPSS ÖABT sınavı sonuçları, ÖSYM'nin sınav takvimine göre bu ay içerisinde ilan edilecek. İşte, ÖSYM KPSS ÖABT sınav sonucu sorgulama...

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen lisans mezunlarının katıldığı KPSS'nin öğretmenler için düzenlenen ÖABT sınavı da bu yıl için nihayete erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) atanmak için sınava giren yüz binlerce öğretmen adayı, ÖABT sonuçlarının açıklanmasından önce tahmini puanlarını hesaplayarak atanma ihtimallerini değerlendirecek.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) testi 2 Ekim 2022 Pazar günü Türkiye genelinde yapıldı.

KPSS ÖABT sınavının sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinde açıklanacak.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

KPSS LİSANS GENEL YETENEK - GENEL KÜLTÜR

ÖSYM tarafından 18 Eylül tarihinde tamamlanan KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınavının sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS LİSANS ALAN BİLGİSİ

24-25 Eylül tarihleri arasında yapılan KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. ve 2. gün sınavlarının sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS LİSANS ÖABT

2 Ekim tarihinde ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS ÖNLİSANS

9 Ekim tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan 2022-KPSS Ön Lisans sınavının sonuçları ise 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM (LİSE)

6 Kasım tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak olan 2022-KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise 1 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS SONUÇ SORULAMA EKRANI ÖSYM

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN