KPSS ortaöğretim baraj puanı var mı? 60 puan barajı doğru mu?

KPSS ortaöğretim baraj puanı var mı? 60 puan barajı doğru mu?

KPSS 60 baraj puanı mı? KPSS sonuçları açıklanmaya başlandı. İlk olarak lisans sonuçları açıklandı. Peki 2018 KPSS için baraj var mı? Hangi kurumlar KPSS geçme notu arıyor. Tercih yapacak adaylar KPSS puanlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunu bekliyor. Peki KPSS ortaöğretim tercihleri hakkında bilgi haberimizde.

2018 KPSS sonuçlarına göre tercih yapabilmek için baraj puanı var mı? İşte Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında detaylar ve baraj puanı uygulaması...

2002 yılından itibaren ÖSYM KPSS önlisans sınavı için baraj puanı uygulaması kaldırdı. Adayların tercih yapmaları için herhangi bir puanı aşmaları gerekmiyor. Adayaların kamu kurum ve kuruluşlarına atanması için alması gereken belirli bir puan yok. Düşük puanlarla da atanmak mümkün.

KPSS'DE 60 PUAN BARAJ MI?

KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavlarına giren kişiler için bir baraj belirlenmemekle beraber bazı kurumlar 4/B memur alımında 70 puan şartı koyabiliyor. İşçi alımlarında ise 60 puan şartı aranabiliyor. 30-40 puanı olan kişiler bile tercih yapabilir ancak tercihlere yönelik atamalarda yüksek puandan başlanarak atama yapıldığı için atanma ihtimali oldukça düşüktür.

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

Sınava giren adaylar baraj puanı var mı varsa kaç merak ediyor. Tercih yapacak adaylar KPSS puanlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunu bekliyor. Peki KPSS ortaöğretim baraj puanı ve tercihler hakkında bilgi haberimizde.

2018-KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi sonuçları açıklandı.

ÖSYM internet sitesindeki duyuruya göre, 7 Ekim'de gerçekleştirilen 2018-KPSS ortaöğretim düzeyinin değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek.

KPSS DEĞERLENDİRMELERİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az bir soruyu doğru ya da yanlış işaretlemesi gerekir. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.

Adayların ASP'leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN