Kpss sınavı iptal mi edilecek? Kpss iptal olursa ne olur, yeni sınav ne zaman olur? KPSS 2022 sınav tekrarlanır mı?

Kpss sınavı iptal mi edilecek? Kpss iptal olursa ne olur, yeni sınav ne zaman olur? KPSS 2022 sınav tekrarlanır mı?

Sosyal medyada yayılmaya başladıktan sonra soruşturma başlatılan KPSS Lisans oturumundaki bazı soruların bir yayınevinde dağıtılan sorularla birebir aynı olması sonrasında insanlar merakla sınavın ne olacağını araştırıyor. Peki KPSS iptal edilecek mi? Tüm detaylar haberimizde.

KPSS Lisans oturumu soruları ile ilgili çıkan iddialar sonrasında adaylar internet üzerinden merakla sınavın gidişatını araştırmaya başladı. Peki KPSS Lisans oturumu iptal edilecek mi? KPSS iptal edilirse ne olacak? KPSS Lisans oturumu ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS Lisans oturumu açıklaması

KPSS Lisans oturumunda sorulan soruların daha önceden bir yayınevinde çıkan sorularla aynı olduğu iddiası sonrasında soruşturma başladı. Devlet Denetim Kurulu başkanı Yunus Arıncı ise konunun raporlarının Erdoğan'a gönderileceğini, gerçekten problemli bir durum var gibi gözüktüğünü söyledi. Erdoğan da KPSS Lisans oturumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet Denetim Kurulu'nun hızla araştırmaya başladığını, hiçbir adayın hakkının yenmeyeceğini ve mağdur edilmeyeceğini belirtti. Aynı zamanda ÖSYM başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte görevinden alındı.

KPSS İptal Edilecek Mi

KPSS iptal olacak mı

KPSS Lisans oturumunun 31 Temmuz günü tamamlanmasıyla birlikte ÖSYM ve YÖK Başkanı sınav ile ilgili açıklamalarda bulundu. ÖSYM, KPSS Lisans Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarının güvenli bir biçimde gerçekleştiğini, bir yayınevi tarafından hazırlanan deneme sınavında çıkan sorular ve KPSS Lisans sınavında sorulan soruların aynı olduğu iddialarının asılsız olduğunu söylemişti. YÖK Başkanı Erol Özvar ise Devlet Denetleme Kurulu'nun titizlikle soruşturma ve denetlemeyi başlattığını, incelemeler yapıldıktan sonra sonuçların halk ile şeffaflık içinde paylaşılacağını söyledi. ÖSYM ise KPSS Lisans sınavının iptal olup olmayacağı ile ilgili resmi bir açıklamayı henüz yapmadı. Ancak adaylar merakla sınavın iptal olup olmayacağını araştırıyor. Yayınevinde yapılan deneme sınavı ile KPSS Lisans oturumunda sorulan 3 sorunun şıklarına kadar aynı olduğu anlaşıldı. Ancak sınav kitapçığının hepsinin yayınlanmadığı için henüz toplam kaç sorunun aynı olduğu tam olarak bilinemiyor. İncelemeler sonucunda 20 kadar sorunun yayınevinde yapılan deneme sınavı ile aynı olması sonucunda sınavın iptal edilmesi gerektiği biliniyor. Aynı zamanda bu soruların sayısının artacağı da iddia ediliyor. Başlayan incelemelerde yalnızca aynı çıkan sorular değil ÖSYM içinde bulunan tüm personellerin inceleneceği de biliniyor. FETÖ ya da başka bir örgütlenme olup olmadığı da gözden geçirilecek. Eğer incelemeler sonucunda soru sızdırılması veya bir örgütlenme durumu sonucu çıkmazsa kopya çıkan soruların iptal edilmesi de konuşulan konular arasında. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün çıkan iddiaları önce yalanlaması daha sonra kabul etmesi de kendisinin görevden alınmasına neden oldu. Milyonlarca lisans adayı merakla sınavın ne olacağını bekliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN