KPSS sonuçları ne zaman açıklanır 2021? İşte lisans KPSS sınavı sonuçları sorgulama ekranı

KPSS sonuçları ne zaman açıklanır 2021? İşte lisans KPSS sınavı sonuçları sorgulama ekranı

Devlet dairelerine memur atamak için düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları 16 Eylül 2021 günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklanacak. Lisans mezunlarının girdiği sınavın öğretmenler için düzenlenecek son oturumu ise 15 Ağustos 2021 Pazar günü yapılacak. İşte, KPSS lisans sınavı sonuç takvimi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) dört oturumdan oluşan lisans A grubu sınavlarının açıklanma tarihi belli oldu. 2021 ÖSYM takvimine göre, lisans mezunları için KPSS sınavı bu yıl yapılırken, önlisans ve lise mezunları için KPSS sınavı 2022 yılında düzenlenecek.

2021 LİSANS KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Ayrıca ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) uygulamasından da görüntülenebilecek.

KPSS ÖABT NE ZAMAN?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) öğretmenler için düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu 15 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te gerçekleşecek. Önceki sınavlarda olduğu gibi saat 10.00'dan sonra adaylar sınav binasına alınmayacak.

KPSS'nin genel yetenek-genel kültür oturumlarına katılan öğretmen adaylarının ek olarak ÖABT oturumuna da girmeleri gerekiyor.

KPSS ALAN BİLGİSİ SINAV TAKVİMİ

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) sınavı 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü saat 10.15'te yapıldı.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) sınavı, 7 Ağustos 2021 Cumartesi saat 14.45'te gerçekleşti.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik) sınavı 8 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te uygulandı.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı sınavı 15 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.15'te yapılacak.

Lisans KPSS'nin tüm sınav sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü açıklanacak.

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN