KPSS takvimi 2022: 2022 KPSS iptal edilen Lisans sınavı ne zaman yapılacak, başvuru ve sınav ücreti alınacak mı? Yeni KPSS Lisans sınav tarihi

KPSS takvimi 2022: 2022 KPSS iptal edilen Lisans sınavı ne zaman yapılacak, başvuru ve sınav ücreti alınacak mı? Yeni KPSS Lisans sınav tarihi

KPSS sınavında yaşanan kopya olayı sonrasında sınav hakkındaki gelişmeler de yakından takip ediliyor. 81 ilde 104 sınav merkezinde yapılan KPSS lisans sınavı yapılan incelemelerin ardından iptal edildi. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan sınavlarda ertelendi. KPSS sınav takvimi araştırmaları hız kazandı. İşte 2022 KPSS lisans yeni sınav tarihi…

31 Temmuz 2022 pazar günü gerçekleştirilen KPSS sınavının ardından sınavda kopya iddiaları gündeme bomba gibi düştü.6-7 Ağustos 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan sınavlarında ertelendiği duyuruldu.Memur olmak isteyen binlerce aday açıklanacak olan yeni KPSS takvimini bekliyor. İşte 2022 KPSS lisans yeni sınav tarihi…

ÖSYM başkanı açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete2de yayınlanan karar ile yeni ÖSYM başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy oldu. ÖSYM başkanı Ersoy KPSS sınavı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Kritik bir kurumun saldırıların hedefinde olmamasının mümkün olmadığını dile getiren Ersoy, geçmişten bugüne kadar çeşitli iddiaların odağında olduğunu vurguladı. ÖSYM'nin görev alanı ile ilgili iddiaların olduğunu dile getiren Ersoy, sorumlu kişiler hakkında da gerekli işlemlerin yapıldığını aktardı.

ÖSYM başkanı Ersoy, 31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan KPSS sınavında genel yetenek ve genel kültür oturumlarının ardından yaşanan iddialar hakkında bilgi verdi. Ersoy, yapılan incelemeler sonrasında sınavda yer alan sorulardan bazılarının bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığını tespit edildiğini söyledi. Ersoy, “Her şeyden önce, böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir." dedi.

KPSS Takvimi belli oldu mu

KPSS sınavları iptal edildi

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un açıklamaları doğrultusunda 31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS sınavının iptal edildiği söylendi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan sınavların da ertelendiği açıklaması yapıldı.

KPSS sınavları ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yeni KPSS sınav tarihlerinin 17 Eylül'den sonra yapılacağı bildirildi. KPSS sınav tarihleri hakkında açıklama yapıldığında yazımızda yer vereceğiz.

Yeni KPSS takvimi belli oldu mu?

ÖSYM başkanı Ersoy tarafından yapılan açıklama doğrultusunda 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumlarının iptal edildi 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan oturumlarında ertelendiği açıklaması yapıldı. Ersoy, iptal edilen ve ertelenen sınavların 17 Eylül'de başlayacağını bildirdi.

KPSS sınavı ne zaman

KPSS sınavı için tekrardan ücret ödenecek mi?

KPSS sınavı ile ilgili iddialar gündemde yer alırken incelemelerde devam ediyor. 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan sınavın iptal edilmesi ile birlikte yeni sınav için ücret ödemesi alınıp alınmayacağı araştırılıyor. ÖSYM başkanı Ersoy, tüm adayları gönül rahatlığı ile katılabilecekleri güvende bir sınava ortamı sunacaklarını dile getirdi. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları kamuoyuyla paylaşması ve gereken tedbirleri alınması gerektiğini söyleyen Ersoy, ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerinin güçlendirileceğini söyledi. Adaylardan KPSS sınavı için herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini aktaran Ersoy, yaşanan talihsiz süreç içinde bütün adaylardan özür diledi.

 KPSS sınavı yeni takvimi ne zaman açıklanacak?

 ÖSYM başkanı Ersoy tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

"Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN