Kuğu Fırtınası nedir? Kuğu Fırtınası ne zaman oluşur?

Kuğu Fırtınası nedir? Kuğu Fırtınası ne zaman oluşur?

Meteoroloji'den yapılan Kuğu Fırtınası uyarısı nedir? Peki Kuğu Fırtınası ne zaman oluşur? Kuğu fırtınası olarak bilinen halk takvimine göre birkaç gün sapma payı olan fırtınanın 17-18 Nisan’da yaşanması bekleniyor. İşte Kuğu Fırtınası hakkındaki detaylar...

İstanbul, Ankara ve İzmir'de zaman zaman etkili olan Kuğu Fırtınası nedir? Kuğu Fırtınası ne zaman oluşur? Aslında Kuğu Fırtınası tüm yurdu etkisi altına alanıyor. "Kuğu fırtınası", geleneksel fırtına takvimine göre her yıl 16 Nisan'da başlayan ve 3 gün süren bir fırtınadır. İşte kışı geri getiren Kuğu Fırtınası ile ilgili detaylar...

KUĞU FIRTINASI NEDİR? 

Bahar mevsiminin ortalarında şiddetli rüzgar ve yağışlı havayla birlikte birkaç günlüğüne kışı geri getiren hava olayı olarak tanımlanan 'kuğu fırtınası'na karşı meteoroloji uyardı. Fırtına takvimi, denizcilerin uzun yılların gözlemlerine dayanarak oluşturdukları bir takvimdir. Bu takvimde yer alan fırtınaların 1-2 gün sapmayla da olsa tuttuğu bilinmektedir.

Türkiye'nin fırtına takviminde yer alan kuğu fırtınası da her yıl 16 Nisan'da başlayan ve 3 gün süren bir fırtınadır.

NİSAN AYINDA HANGİ FIRTINALAR YAŞANIYOR?

8 Nisan Kırlangıç Fırtınası (2 gün)

11 Nisan Fırtına

16 Nisan Kuğu Fırtınası (3 gün)

21 Nisan Fırtına (Sitte-i Sevir)

29 Nisan Fırtına (3 gün)

KUĞU FIRTINASI NE ZAMAN OLUR?

Türk denizcilerinin yüzlerce yıllık gözlem ve deneyimlerle oluşturduğu fırtına takvimi çerçevesinde kuğu fırtınası da yer almaktadır. Bahar mevsiminde meydana gelen ve tüm yurdu etkisine alan kuğu fırtınası nedeniyle şiddetli rüzgar ve yağışlı hava, kışı adeta yenden getirir. Kuğu fırtınası her yıl tahmini olarak 16 Nisan'da başlar ve 3 gün devam eder. Genellikle 16-17-18 Nisan tarihlerinde etkili olan kuğu fırtınası bazı yıllar bir-iki gün kadar değişkenlik gösterebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN