Kulp saldırısının yeni detayları ortaya çıktı: Traktör geçişinden sonra patlatmışlar!

Kulp saldırısının yeni detayları ortaya çıktı: Traktör geçişinden sonra patlatmışlar!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindePKK'lı teröristlerce sivillerin bulunduğu araca yönelik düzenlenen, 7 kişinin şehit düştüğü saldırının, odunların yüklendiği traktörün geçişinden sonra gerçekleştirildiği belirlendi. Saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının uzaktan kumandalı olduğu tespit edildi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırının detayları gün ağarınca ortaya çıktı.

BELEDİYENİN OTOPARK GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Soruşturmada, ilçedeki kurum ve iş yerlerine ait güvenlik kameraları ile HDP'li Kulp Belediyesinin otoparkındaki giriş çıkış yapan araçlara ilişkin görüntüler inceleniyor.

19-09/13/ana-manset-2-1568369528.jpg

Saldırının ardından güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik bölgede başlatılan operasyon sürüyor. Sivillerin bulunduğu pikaba yönelik saldırının, odunların yüklendiği traktörün geçişinden hemen sonra gerçekleştirildiği belirlendi.

19-09/13/ana-manset-2-1568369486.jpg

1,5 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU

Saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının uzaktan kumandalı olduğu tespit edildi. Patlamanın etkisi ile yolun karşı tarafına savrularak şarampole yuvarlanan pikabın ağaçlara takılarak durabildiği görüldü.

19-09/13/ana-manset-2-1568369505.jpg

Olay yerinde patlamanın etkisi ile yaklaşık 1,5 metrelik çukur oluştu. Odun yüklü traktörün olay yerinin ilerisinde olduğu, patlamanın şiddetiyle vatandaşlara ait ayakkabı ve kişisel bazı eşyalar ile odun toplamada kullandıkları orak ve çeşitli malzemelerin olay yerine saçıldığı görüldü.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda, Siraç, Ömer ve Abit Yıldız, Ahmet Ay, İhsan Çelikbilek, Mehmet Bozyel ve Sinan Diğer şehit düştü.

Şehitlerden Siraç, Ömer, Abit Yıldız ve Ahmet Ay'ın cenazesi Kulp ilçesinde, İhsan Çelikbilek ve Mehmet Bozyel'in cenazesi Batman'da, Sinan Diğer'in cenazesi ise Muş'ta düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

DİYARBAKIR/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN