Kurban Bayramı emekli maaşları ne zaman yatacak? Kurban Bayramı maaş ödemeleri 2019

Kurban Bayramı emekli maaşları ne zaman yatacak? Kurban Bayramı maaş ödemeleri 2019

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekliler "Kurban Bayramı maaş ödemeleri ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt arıyor. 11 Ağustos Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi emeklilere yapılacak olan bin liralık ek ikramiye yüzleri güldürecek. İşte "2019 Kurban Bayramı maaş ödemeleri ne zaman yapılacak?", "Emekli ödemelerinden kimler yararlanacak?", " İki ayrı aylık alanlar ne yapacak?" sorularının yanıtları ve tüm merak edilenler..

Geçtiğimiz yıl emeklilere bayramlarda ek ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Ramazan Bayramı'nda ek ödeme alan emekliler, “2019 Kurban Bayramı maaş ödemeleri ne zaman yapılacak?”, “Maaşlar ne zaman yatacak?” sorularına yanıt arıyor.

Kurban Bayramı'nda emeklilere 1.000 lira ödeme yapılacak. Yaşlılık maaşı alanlar ek ikramiye almaya hak kazanacak mı? Kurban Bayramı'ndan önce yatacak ödemelerden kimler yararlanabilecek?

2019 KURBAN BAYRAMI EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesin tarih açıklanacak ancak Kurban Bayramı için emeklilere ödenecek 1.000 lira ek ödemenin 5 ile 9 Ağustos tarihleri arasında ödeneceği tahmin ediliyor.

EMEKLİ ÖDEMELERİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

SGK'dan emekli maaşı, vazife malulluğu aylığı, malulluk aylığı, ölüm aylığı ile devamlı iş göremezlik geliri ile ölüm geliri alanlar bu ödemelerden yararlanacak.

Bir de SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödenecek.

İKİ AYRI AYLIK ALANLAR NE YAPACAK?

Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak veriliyor.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ ÖDEMESİ NE KADAR VERİLECEK?

Yasaya göre, Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ödenecek ikramiye tutarı bin lira. Emekliler bin lira alıyor.

EMEKLİ VEFAT ETMİŞSE NE OLACAK?

Bu kişinin ikramiyesini hak sahibi yakınları alabiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranında ikramiye ödeniyor.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN