Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün? 2019 Kurban Bayramı tatili ne zaman?

Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün? 2019 Kurban Bayramı tatili ne zaman?

"Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün?", "Kurban Bayramı 9 güne uzatıldı mı?", "2019 Kurban Bayramı ayın kaçında başlıyor?" gibi sorular bayram tarihi yaklaştıkça akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. Bayram tatiline sayılı günler kaldı ancak "Hafta sonu ile birleştirilecek mi?" sorusu henüz yanıt bulmadı. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl da 9 güne uzatılması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

"Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün?, 2019 Kurban Bayramı ayın kaçında başlıyor?, Kurban Bayramı ne zaman başlayacak ve birleşecek mi?" soruları bayrama 12 gün kala en çok araştırılan konulardan oldu. 

Bayram planlarını yapmaya başlayan binlerce kişi "Kurban Bayramı 9 güne uzatıldı mı?" sorusunu soruyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da hafta sonu ile birleştirilmesi bekleniyor..

2019 KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN? (RESMİ TATİL KAÇ GÜN?)

Kurban Bayramı’nın birinci günü 11 Ağustos Pazar

Kurban Bayramı’nın ikinci günü 12 Ağustos Pazartesi, 

Kurban Bayramı’nın üçüncü günü 13 Ağustos Salı 

Kurban Bayramı’nın dördüncü günü 14 Ağustos Çarşamba

TATİL KAÇ GÜN?

15 Ağustos 2019 Perşembe günü ve 16 Ağustos 2019 Cuma günü bayram tatiline dahil edilirse, 17 Ağustos Cumartesi ve 18 Ağustos Pazar da hafta sonu tatili olduğu için 10-18 Ağustos tarihleri arasında 9 gün bayram tatili olacak.

KURBAN BAYRAMI DİYANET TAKVİMİ 2019

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Kurban Bayramı takvimine göre Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı Çarşamba günü sona eriyor.

Kurban Bayramı Arefe günü: 10 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramı 1. günü - 11 Ağustos Pazar günü

Kurban Bayramı 2. günü - 12 Ağustos Pazartesi günü

Kurban Bayramı 3. günü - 13 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramı 4. günü - 14 Çarşamba günü

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN