Kurban bayramı tarihi 2019'da ne zaman? 2019 resmi tatiller tablosu: İşte kurban bayramı tarihi

Kurban bayramı tarihi 2019'da ne zaman? 2019 resmi tatiller tablosu: İşte kurban bayramı tarihi

Kurban bayramı tarihi yaklaştıkça, vatandaşları da ayrı bir heyecan kaplıyor. Mübarek Kurban bayramı öncesi plan yapanlar, tatile çıkmak isteyenler, kurbanlarını kesip ailelerinin kurbanlarını tebrik etmek için gün sayanlar, 2019 resmî tatiller tablosuna bakarak, Kurban bayramı tarihini öğreniyor. Peki Kurban bayramı 2019’da ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün? İşte 2019 resmî tatiller tablosu…

Ramazan bayramını 9 gün olarak kutlayanlar, dolu dolu tatil yaptı. Kurban bayramı da yaklaşınca, kurbanlarını kesecekler, şimdiden kurbanlık fiyatlarını kontrol ederken, bazı vatandaşlar da memleketine ya da tatil yapmak için yaşadıkları yerden uzaklaşmak için Kurban bayramı tarihinin 2019’da ne zaman olduğunu sorguluyor. Kurban bayramının net tarihi öğrenenler, Kurban bayramı tatilinin kaç gün olduğunu da öğrenmek istiyor. Bu takvime göre plan yapmak isteyenler, erken rezervasyon imkânından da faydalanmak istiyor. Peki Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı kaç gün tatil? 2019 resmî tatiller tablosuna dair tüm aradıklarınız karar.com’da…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı'nın ilk günün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle tatilin uzaması beklenmiyor. Ancak bu net bir bilgi değildir. Hükûmetin alacağı karara göre değişiklik gösterebilir.

10 Ağustos Cumartesi Kurban bayramının arefesi
11 Ağustos Pazar Kurban bayramının birinci günü
12 Ağustos Pazartesi Kurban bayramının ikinci günü
13 Ağustos Salı Kurban bayramının üçüncü günü
14 Ağustos Çarşamba Kurban bayramının dördüncü günü

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 2019’DA KAÇ GÜN?

Kurban bayramı tatili ile ilgili herhangi bir paylaşım yapılmasa da Ramazan bayramında verilen 9 gün kadar tatil olmayabilir. Takvime göre 10 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba günü son bulacak. Tatilin 9 güne çıkıp çıkmayacağı henüz beli değil. Bu karar Meclis’ten gelecek son dakika haberlerine bağlı. Böyle bir durum olması durumunda ilk olarak karar.com’dan bu haberlere erişebilirsiniz.

RESMİ TATİLLERDE ÇALIŞMA

4857 sayılı İş Kanunu'nun 44. maddesine göre “Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir.” İşçinin onayı, iş sözleşmesi kurulurken alınabileceği gibi daha sonrada alınabilir. Bu onay resmi tatil günlerinde çalışılabileceğine yönelik olmalı ve işçinin kanunla tanınan haklarına aykırı hüküm içermemelidir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN