Kurban Bayramı'nda teşrik tekbirleri kaç defa getirilir? Teşrik tekbiri nasıl getirilir?

Kurban Bayramı'nda teşrik tekbirleri kaç defa getirilir? Teşrik tekbiri nasıl getirilir?

Kurban Bayramı'nda teşrik tekbirleri kaç defa getirilir? Teşrik tekbiri nasıl getirilir? Bugün (10 Ağustos 2019) Arefe günü olması nedeniyle teşrik tekbirinin nasıl getirileceği araştırılıyor. İşte detaylar...

Kurban Bayramı'nda teşrik tekbirleri kaç defa getirilir? Teşrik tekbiri nasıl getirilir? 10 Ağustos 2019 Arefe günü teşrik tekbirinin nasıl yapıldığı ve kaç kez getirildiği araştırılıyor. Müslümanlar için önemli günler olan Arefe ve Kurban Bayramı'nda teşrik tekbiri mükellef olan her Müslüman'ın üzerine vaciptir.

KURBAN BAYRAMI TEŞRİK TEKBİRLERİ KAÇ DEFA GETİRİLİR?

Teşrik tekbiri Kurban Bayramında toplamda 23 defa getirilir. Arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar farz namazların akabinde okunur. Yani Arefe günü (10 Ağustos Cumartesi) okunmaya başlanan teşrik tekbiri bayramın 4. günü (14 Ağustos Çarşamba) okunur ve bu şekilde toplam 23 vakit okunmuş olunur. 

TEŞRİK TEKBİRİ NASIL GETİRİLİR?

Teşrik tekbirinin, sola selam verdikten hemen sonra ara vermeden, yerinden kalkmadan, mescitten çıkmadan ve dünya kelâmı konuşmadan okunması gerekir.

Teşrik tekbiri nasıl getirilir: Allâhü ekber, Allâhü ekber, lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd.

Teşrik tekbiri anlamı: Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Allah'tan başka ilâh yoktur. Allah en büyüktür, Allah en büyüktür. Hamd Allah'a mahsustur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN