Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim günleri

Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim günleri

Kurban bayramının idrak edilmesiyle birlikte ilk günden beri kurban kesenler, İslami şartlara göre kestikleri hayvanları pay etti. Bayramın 1. günü bunu yapamayanlar da en son kurbanın ne zamana kadar kesileceğini araştırıyor. İşte Hanefi, şafi ve diğer tüm mezheplere göre kurban kesim tarihleri…

Kurbanın ne zamana kadar kesileceği araştırılıyor. Bayramın ilk gününden itibaren bu ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar, kurban ibadetini yerine getirip, ihtiyacı olanlara dağıttı. Bir şekilde müsait olamayan ve ilk gün kurban kesemeyenler ise ‘kurban ne zamana kadar kesilir?’ sorusuna yanıt arıyor. İşe detaylar…

KURBAN NE ZAMANA KADAR KESİLİR?

Kurban, bayramının ilk üç gününde kesilebilir. Kurban kesim zamanı, bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılınmasının ardından, bayram namazı kılınmayan yerlerde de sabah namazı vaktinin ardından başlar. Bayramın üçüncü günü güneş batıncaya dek sürer. Yani bayramın üçüncü günü akşamına kadar kesilebilir. Bu süre içerisinde gece ve gündüz kurban kesilir. Fakat kurbanların gündüzleri kesilmesi daha iyidir. Şafii mezhebine göre de kurban bayramın dördüncü günü de kurban kesilebilir. Fakat bayramın birinci günü kesmenin daha faziletli olduğu söylenir.

19-08/14/kurban-kesim-tarihlerijpgg.jpg

KURBAN KESERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Kurban keserken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir. Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur. Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır. Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir. Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN