Kurban saat kaça kadar kesilir? Kurban kesilmesi gereken saatler ne zamandır?

Kurban saat kaça kadar kesilir? Kurban kesilmesi gereken saatler ne zamandır?

Kurban saat kaça kadar kesilir? Kurban kesilmesi gereken saatler ne zamandır? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kurbanın kesilmesi gereken saatlerle ilgili açıklaması ve tüm detaylar haberimizde...

Kurban saat kaça kadar kesilir? Kurban kesilmesi gereken saatler ne zamandır? Diyanet İşleri Başkanlığı kurbanın kesilebileceği saatleri açıkladı. İşte, "Kurban saat kaça kadar kesilir?" sorusunun yanıtı...

KURBAN NE ZAMAN VE SAAT KAÇA KADAR KESİLİR?

Kurban, bayramın ilk günü bayram namazından itibaren üçüncü günü, güneş batıncaya kadar kurban kesilebilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kurban kesilmesi gerken saatler şu şekilde: "Kurbanın sahih olabilmesi için belirlenmiş vakit içinde kesilmesi gerekir. Kurban, kurban bayramının “eyyâm-ı nahr” denilen ilk üç günü yani zilhicce ayının on, on bir ve on ikinci günleri, bayram namazının kılınmasından üçüncü günün akşamına kadarki süre zarfında kesilebilir.

GECE DE KURBAN KESİLEBİLİR

Şâfiî mezhebine ve bazı fakihlere göre bu süre bayramın dördüncü günü akşamına kadardır. Bayram namazı kılınmayan yerlerde sabah namazı vaktinden itibaren kesilebilir. Kurbanın bayramın birinci günü kesilmesi daha faziletli görülmüş, kesimin gündüz yapılması tavsiye edilmiştir. Geceleyin kurban kesmeyi câiz görmeyenler veya mekruh sayanlar, aydınlatma imkânının yetersizliğinin yol açacağı muhtemel tehlike, hata ve zorlukları göz önünde bulundurmuş olmalıdır. Bu sakıncalar yoksa gece de kurban kesilebilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN