Kurbanlarını zombiye çeviriyor! O mantarı yerken iki kere düşünün... Zombi filmi gerçek oldu

Kurbanlarını zombiye çeviriyor! O mantarı yerken iki kere düşünün... Zombi filmi gerçek oldu

Son günlerin en çok konuşulan olaylarından biri olan zombi mantarı herkesin dilinde. Kurbanlarını zombiye çeviren bu mantar tüm dünyayı alarma geçirmiş durumda. Bu mantarın ilk sporları vücuda giriyor ve içeride büyüyor. Ardından bu sporlar zihni ele geçirmeye başlıyor. Zihninizi komple ele geçirene kadar yiyip bitiyor. Zombi filmi gerçek oldu! Bu mantarlardan uzak durun. Bakın hangi mantar türü insanları zombiye dönüştürüyormuş?

Dünyayı alarma geçiren zombi mantarı herkes tarafından konuşulmakta. Bilim adamları tarafından şaşkınlıkla karşılanan bu olay herkesi ağzını açık bırakmaya devam ediyor. İlk olarak sporlarını insan vücuduna yollayan ardından içeride büyüten ve daha sonra zihni ele geçirmeye çalışan bu mantar adeta korkunç bir virüs. Çıkan son görüntüler dünyada geniş yankılar uyandırırken mantar üzerinde çalışmalar devam etmekte. Peki bu mantar gerçekten zombiye dönüştürüyor mu? İşte detaylar...

O MANTARDAN UZAK DURUN! ZOMBİYE ÇEVİRİYOR

Zombi filmleri gerçek mi oluyor? Korkutan alarm geldi. Bu mantar dehşet saçıyor. Mantarın meyvesi olan filiz çevredeki her şeye sporları aktararak herkesi zombiye dönüştürüyor. Belki saçma ya da inanamaya bilirsiniz ancak küf krallığı, bitki ve hayvanlardan farklı olarak, yenilebilir mantarlardan, kabus gibi parazitlere kadar çeşitlilik gösteriyor.

dffdfd-41.jpg

Daha öncesinde bunla ilgili çekilen bir filmde, Kordiseps mantarı insanlara bulaşıyor ve ortaya çıkan salgın insanlığın büyük ölçüde yıkımına yol açıyordu. Peki gerçek dünyada bu mümkün mü? Londra'daki Tropik Hastalıklar Hastanesi'nde önde gelen mantar uzmanı Dr. Neil Stone, bir mantar salgınıyla başa etmek için tamamen hazırlıksız olduğumuzu savunuyor.

dffdf-2.jpg

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Utrecht Üniversitesi'nde bir mikrobiyolog olan Dr Charissa de Bekker, olayda geçen karıncılara bakılıp genel bir yargıya varılamayacağını belirtti. Bekker, karıncaların zombiye dönüştüğü olayın insanlarda olabileceğini düşünmediğini söylüyor. Bekker, "Vücut ısımız, çoğu mantarın ideal bir şekilde yerleşip büyümesi için çok yüksek. Bu durum Kordiseps için de geçerli" diyor.

MANTARLARIN İNSAN ÜZERİNDEKİ TEHLİKESİ NE?

Uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ederken mantarların oluşturduğu tehlikeler yeniden gündeme geldi. Milyonlarca mantar türü içinde yalnızca çok küçük bir kısmı hastalığa neden olacak nitelikte ancak buna karşın yılda 1.7 milyon insan, bu sıtmanın üç katı, mantar kaynaklı hastalıklar nedeniyle ölüyor.

fdfdfd-42.jpg

Mantarlar, bakteri veya virüslerden çok farklı enfeksiyon türleridir. Mantar, öksürme ve hapşırma yoluyla yayılan bakteri ve virüslerin aksine, neredeyse her durumda çevreden alınır.

Hepimiz düzenli olarak mantarlara maruz kalıyoruz ancak tehlikeli türler yayılmak için zayıflamış bir bağışıklık sistemine ihtiyaç duyarlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN