Küresel ısınma ve iklim değişikliği 2050'de medeniyetleri yok edebilir

Küresel ısınma ve iklim değişikliği 2050'de medeniyetleri yok edebilir

Avustralya'da yapılan araştırmaya göre küresel ısınma ve iklim değişikliğinin 2050'de medeniyetleri tahdit ettiği açıklandı.

Avustralya'da yapılan bir araştırma küresel ısınma konusunda derhal harekete geçilmemesi halinde tüm medeniyetlerin 2050 yılına kadar çökme riskiyle karşı karşıya kalabileceği tehlikesine dikkat çekiyor.

Analizin sonuç kısmında iklimsel değişikliğin hızla artan bir varoluşsal tehdit olduğu belirtiliyor ve küresel ısınmanın dünya kökenli yaşamı normal süresinden çok daha erken sonlandırabileceği ve insanlığın medeniyet yolculuğunu bitirebileceği kaydediliyor.

2050 UYARISI

Araştırmada 2050 yılına kadar ekosistemlerin geri dönüşü olmayan noktayı geçeceği ve dünyanın büyük bir bölümünün insanlar tarafından kullanımının ve orada yaşamanın mümkün olmayacağı ifade ediliyor.

Araştırmada ulusların ve uluslararası düzenin çöküşü ile birlikte toplumsal ve küresel seviyelerde kalıcı acil durum senaryolarının meydana geleceğine işaret edilirken küresel düzeydeki göç hareketlerinin İkinci Dünya Savaşı dönemindekinden çok daha büyük olacağı ileri sürülüyor.

KARBON SALINIMI TEHLİKESİ

Çözümün bir parçası olarak Marshall Planı tarzı sıfırdan yeniden yapılanma ve planlamaya geçilmesi gerekebileceğini anlatan araştırma sıfır karbon dioksit enerji kaynakları bulunması ve tüm sanayinin bu şekilde yeniden oluşturulması gerektiğinin altını çiziyor.

Araştırmada ayrıca küresel ısınmayı en fazla 1,5 derece ile sınırlama hedefinin aciliyetine dikkat çekiliyor. Araştırmada yapılan projeksiyonlara göre bu seviyenin üzerindeki herhangi bir ısınma, 2 derece dahi olsa, 1 milyar insanın göç etmek zorunda kalması anlamına gelecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN