Küresel ısınmada dehşet senaryosu

Küresel ısınmada dehşet senaryosu

Danışmanlık Şirketi Mc Kinsey’in raporuna göre küresel ısınma konusunda tedbir alınmazsa yüz milyonlarca insan hayatını kaybedecek, trilyonlarca dolarlık ekonomik zarar olacak.

KARAR/ALMANYA

Küresel ısınma artık sadece bir çevre sorunu olarak değil ciddi bir ekonomik sorun olarak da görülüyor. Ünlü danışmanlık şirketi Mc Kinsey’in açıkladığı yeni bir rapora göre küresel ısınmanın global ekonomiye dramatik etkileri olacak.

Mc Kinsey tarafından, iklim değişiminin 150 ülke üzerinden gelecek 30 içindeki etkilerinin incelendiği raporda, gelecek yıllarda emisyon hacminin artacağı ve yeterli önlemlerin alınmayacağı öngörülüyor.

Küresel ısınmadan en çok etkilenecek ülke ise Hindistan. Bu ülkede milli hasılanın yarısından fazlası açık havada üretiliyor. Artan sıcakla ve nem oranı çalışma koşullarını imkansız hale getiriyor. Bu durumun 2030 yılına kadar Hindistan’da ekonomik verimliliğin yüzde 2.5 ile 4,5 arasında düşmesine yol açacağı tahmin ediliyor.

Dünyanın bir çok bölgesine açık havada yapılan işlerin verimliliği  ısı ve nem dolayısıyla düşecek. Mc Kinsey’e göre bugün verimliliğe yüzde 20’e varan oranlarda negatif etki eden ısınmanın negatif etkisi  2050 yılına varıldığında iki katına çıkacak.

Çevreye yayılan zehirli gazların bugünkü oranlarda artması durumunda on yıl içinde sıcak bölgelerde yaşayan 250 ile 300 milyon kişi ölümcül küresel ısınma dalgaları ile karşı karşıya kalacak. Bu rakam 2050 yılına kadar 700 milyon ile 1.2 milyar arasında değişecek.

Ölümcül ısı dalgasına maruz kalması beklenilen ülkelerin başında Hindistan’ın yanında  Pakistan, Bangladeş ve Nijerya geliyor. Olumsuz iklim koşulları tarım, madencilik ve inşaat sektörünü direk etkileyecek. Bu sektörlerde 2050 yılına kadar kademeli olarak yıllık 4 ile 6 trilyon arasında değişen ciro kayıpları da Mc Kinsey’in gelecek tahminleri arasında bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN