Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV) burs başvuruları başladı! KEV başvuru tarihleri ve şartları neler?

Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV) burs başvuruları başladı! KEV başvuru tarihleri ve şartları neler?

Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV) burslarına başvurular 01 Eylül 2019– 30 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV) başvuru şartlarına ve tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV) “Anadolu Öğretmen Liseleri” öğrencilerine ortaöğretim; “Eğitim Fakülteleri” ve tezsiz yüksek lisans eğitimi alıp, öğretmen olarak atanabilme hakkına sahip bilim dallarında eğitim gören, üniversite ve yüksekokul öğrencilerine yükseköğrenim bursları veriyor.

KEV BURS BAŞVURU TARİHLERİ

KEV'den yapılan başvuru tarihlerine yönelik açıklama şu şekilde:

"2019 – 2020 Dönemi Burs Başvurularınızı, Web Sitemizin BURSLAR Başlığı altında, Burs Başvuru Koşulları ve Burs Başvuru Formu dosyalarını indirerek, Koşulları sağlayan adayların Formu doldurarak Vakıf Sekreterliğine elden veya Posta yolu ile 30 Eylül 2019 tarihi mesai bitimine kadar ulaştırması gerekmektedir."

KEV BURS BAŞVURUSU ŞARTLARI 

Kurşun Kalem Eğitim Vakfı (KEV), “Eğitim Fakülteleri’’  öğrencilerine burs verecektir.

 Adaylık Koşulları:

T.C. vatandaşı olmak,

Ders Notu Başarı Koşulları: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olmak. 100 üzerinden not verilen üniversitelerde de en az 65 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 1′den fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)

Yeterli maddi olanaklara sahip olamamak, (Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte sürekli çalışmamak ve başka bir dernek, vakıf, kamu veya özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak. Sadece KYK tarafından verilen harç kredisi ve öğrenim kredisi alınabilir.)

Not: Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, açık öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar ile aynı aileden ikinci bir kişi burslardan yararlanamaz.

KURŞUN KALEM EĞİTİM VAKFI BURSU NE KADAR?

Burs miktarı aylık: 300 TL'dir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, kendi adlarına KEV tarafından bildirilecek bir bankada hesap açarlar ve burs ödemeleri bu hesaplara yapılır.

Burs kazandığı kendilerine duyurulan adayların, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra, öğretim yılı başından geçerli olarak en geç 1 ay içerisinde burs ödenmeye başlanır. Burs ödemeleri her yıl için 9 ay süre ile yapılacaktır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN