Kuzey Ege'de tekne faciası: 1 bebek ile 3 kadın can verdi

Kuzey Ege'de tekne faciası: 1 bebek ile 3 kadın can verdi

Yasa dışı yollarla Yunanistan Midilli Adası'na geçmeye çalışan 15 kaçak göçmenin bulunduğu tekne Ayvacık açıklarında battı. Olayın ardından 3 kadın ve 1 bebeğin cesetlerine ulaşıldı, kurtarılan 11 kaçak göçmen hastaneye kaldırıldı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan fiber teknenin batması sonucu 3 kadın ve 1 bebek öldü.

Midilli Adası'na geçmek isteyen bir grup kaçak göçmen, Ayvacık'ın Kadırga Burnu mevkisinden Ege Denizi'ne açıldı. İran ve Afganistan uyruklu kaçak göçmenleri taşıyan fiber tekne bir süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle battı.

19-03/26/basliksiz-1-1553581190.jpg

11 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

Bölgede devriye görevini yürüten sahil güvenlik ekipleri durumu fark ederek müdahalede bulundu. Teknede bulunan düzensiz göçmenlerden 3'ü kadın, 1'i bebek 4'ünün cesetlerine ulaşıldı. Kurtarılan 11 kişi ise Ayvacık ile Balıkesir'in Edremit ilçesindeki hastanelere kaldırıldı.

19-03/26/basliksiz-1.jpg

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, gece saatlerinde Behramkale güneyi 1,7 deniz mili mesafede, kaçak göçmenlerin bulunduğu bir fiber teknenin battığının tespit edildiği belirtildi.

19-03/26/basliksiz-1-1553581167.jpg

Bunun üzerine bölgeye kısa sürede 5 sahil güvenlik botu ve bir helikopter sevk edildiği aktarılan açıklamada, 11 kişinin kurtarıldığı, 3 kadın ve 1 bebeğin cesetlerinin denizden alındığı ifade edildi.

Açıklamada, kurtarılan göçmenlerden alınan ilk ifadelerden, teknede 15 kişinin bulunduğunun öğrenilmesi üzerine arama kurtarma faaliyetlerine son verildiği duyuruldu.

ÇANAKKALE/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN