Kuzey Irak'a operasyon: Mühimmatları bırakıp kaçtılar

Kuzey Irak'a operasyon: Mühimmatları bırakıp kaçtılar

Hakurk bölgesindeki operasyonda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlerin, barındıkları sığınakta el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda mühimmatı bırakıp kaçtığı belirlendi.

Mili Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesinde operasyon düzenlendi.

Tespit edilen sığınakta bölücü teröristlere ait yaklaşık 400 doçka mühimmatı, tıbbi malzemeler, el yapımı patlayıcı düzeneği hazırlamak için kablo, 10 torba gübre, döşemeye hazır el yapımı patlayıcı düzeneği, üçer telsiz, akü ve şarj cihazı ile birer top infilaklı fitil ve bakır tel ele geçirildi.

Teröristlerin muhtemel bir el yapımı patlayıcılı eylem hazırlığı içinde oldukları ancak güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonları nedeniyle malzemeyi bırakarak kaçtıkları tespit edildi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN