KYK başvuruları başladı! Yeni dönem yurt başvuruları nasıl yapılır?

KYK başvuruları başladı! Yeni dönem yurt başvuruları nasıl yapılır?

KYK başvuruları başladı! Yeni dönem yurt başvuruları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki 2019-2020 KYK ücretleri ne kadar? İşte tüm detaylar...

KYK başvuruları başladı! Yeni dönem yurt başvuruları nasıl yapılır? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yeni dönem yurt başvuruları başladı.

2019 - 2020 KYK ÜCRETLERİ NE KADAR?

*Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 500 TL,

*Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 1000 TL,

*Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 1500 TL alacak.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

KYK BURSUNUN GERİ ÖDEMESİ VAR MI?

Kurum gerekli gördüğü takdirde burs alan öğrencilerin belge veya durumlarını araştırabilir. Araştırma sonucunda öğrencinin belgelerinde veya durumunda gerçeğe aykırı bir hususun tespit edilmesi halinde bursu kesilir. Ödenen bursların tamamı öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, 18/01/1997 tarihli ve 22881 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.

Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alanların bursları, ceza aldığı tarih itibariyle kesilir. Verilen disiplin cezasının öğretim kurumunca geç bildirilmesi halinde ise cezanın verildiği tarihten sonra yapılan . Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.

19-08/19/kyk-1566203339.jpg

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAY İŞLEMLERİ

KYK burs ve kredi taahhütname onay işlemleri ne zaman sona eriyor? Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumundan burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhütnamelerini onaylama işlemleri, geçtiğimiz yıl Ocak'ta sona ermişti. Bu yıl ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, yurt içinde öğrenim gören ve 2019-2020 öğretim yılında burs ile kredi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

Öğrencilerin PTT şubelerinden alacakları şifre ile "www.turkiye.gov.tr" adresinden gerçekleştirilecek işlemleri yaptırmaları gerekiyor. Taahhütnameleri onaylamayan öğrenciler haklarını kaybedecek. 

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAY İŞLEMLERİ NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

Öğrenciler kazandıkları burs ve krediyi alabilmek için onay işlemini artık notere gitmeden e-devlet şifresi ile e-devlet sistemi turkiye.gov.tr üzerinden kolayca yapabilecek

Yeni düzenlemeyle, kredi veya burs almaya hak kazanan öğrencilerin sonuçlar açıklandıktan sonra, e-devlet şifresi alması gerektiğini vurgulayan Kaymakcan, ancak bu şifreyi 18 yaşından büyük öğrencilerin alabileceğini, 18 yaşından küçük olanlara bu şifrenin verilmediğini belirtti.

18 yaş üstü öğrencilerin PTT'den, e-devlet şifresi alması gerektiğini belirten Kaymakcan, şifreyi kullanarak, ''https://www.turkiye.gov.tr'' internet adresinde yer alan kredi ve yurtlarla ilgili bölüme gireceklerini anlattı.

Böylece öğrencinin bu bölümde yer alan taahhütnameye ulaşacağını ifade eden Kaymakcan, burada öğrencinin okul bilgisinin yer alacağını, metni okuyarak onaylaması gerektiğini kaydetti. Kaymakcan, onaylanan metnin doğrudan sistem üzerinden kuruma ulaşacağını, böylelikle öğrencilerin elden bir belgeyi ilgili birimleri ulaştırması durumunun da sona erdiğini belirtti. Prof. Dr. Kaymakcan, burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin taahhütnameyi aldıkları şifre ile onaylamayı unutmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Burs/kredi kazanan öğrencilerin burs/kredi taahhütnamelerini noterlere gitmeden Ocak 2019 tarihine kadar PTT üzerinden temin ettikleri e-devlet şifresiyle "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden onaylamaları yeterli olacaktır. Böylece öğrencilerimiz noter masrafı ödemek zorunda kalmayacaktır.

Geçtiğimiz yıl e-devlet şifresi ile burs/kredi taahhütnamesini onaylayan öğrenciler burs/kredilerini Ocak ayı içerisinde, bu tarihten sonra onaylayan öğrenciler ise Şubat ayında Ocaktan itibaren (Ocak +Şubat) iki aylık burs/kredilerini birlikte almışlardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN