KYK burs başvurusu başladı mı 2021? KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

KYK burs başvurusu başladı mı 2021? KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

Geçim sıkıntısı çeken üniversite öğrencileri için önem arz eden KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları henüz başlamadı. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranı açılacak. Tahmini olarak ekim ayının son haftası başlayacak KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları, e-Devlet üzerinden alınacak. İşte, KYK bursu başvuru şartları...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından 150 bine yakın üniversite öğrencisine burs, 250 bine yakın üniversite öğrencisine öğrenim kredisi imkanı sunulacak. Önlisans, lisans, yüksek lisans öğrencilerinin başvurularını yapacağı KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu için gözler Bakanlığa çevrilmiş durumda.

2021 KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite öğrencileri için KYK burs başvurusunun yapılacağı tarih henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 28 Ekim-3 Kasım 2020 tarihlerinde alınmıştı.

Burs ve öğrenim kredisi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu web adresi üzerinden başvurularını yapacak. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KYK bursundan lisans ve önlisans öğrencileri faydalanabilecek.

Öte yandan iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, yüksek lisans (master ve doktora) öğrencileri KYK bursuna başvurabilecek. İntibak veya hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler burs imkanından yararlanamayacak.

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Kurum Kuruluş Kanunu gereği, yönetim kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilir.

Bir öğrencinin aynı anda hem burs, hem de öğrenim kredisi alamayacağını belirtelim.

KYK BURSUNDAN YARARLANAMAYAN ÖĞRENCİLER

* Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10. maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2. maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler

* Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler

* Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler

* Yabancı uyruklu öğrenciler

* Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri

* Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler

* Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler

* Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri

KAÇ KİŞİYE KYK BURSU VE ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLİYOR?

2021-2022 öğretim sezonunda burs ve öğrenim kredisi alan öğrenci sayısı henüz belli olmadı. 2020-2021 eğitim yılında 766 bin 516 öğrenci burs ve öğrenim kredisi almak için başvuruda bulundu. Geçen yıl 240 bin 817 öğrenciye öğrenim kredisi, 147 bin 791 öğrenci burs imkanından faydalandı.

2021 KYK BURSU NE KADAR?

KYK burs ve kredileri 2020 yılında üniversite öğrencileri için 650 TL, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora içinse bin 950 TL idi. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde devlet tarafından öğrencilere sağlanan burs ödemeleri bir eğitim yılında 12 kez yapılıyor. Öğrencilerin her ay başında TC kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi gerçekleşiyor.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN