KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs ücretleri ne zaman zamlanacak? Ücret ne kadar?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Burs ücretleri ne zaman zamlanacak? Ücret ne kadar?

KYK burs sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. 21 Ekim'de sona eren başvuru sürecinin ardından gözler Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Peki KYK ücreti ne kadar? KYK ücretleri zamlanacak mı? İşte detaylar...

KYK sonuçları için geri sayım sürüyor. KYK burs sonuçları ne zaman belli olacak? gibi soruların yanıtları tüm başvuru yapan öğrenciler tarafından merak ediliyor.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI SONA ERDİ

15 Ekim'de başlayan KYK burs ve kredileri için verilen başvuru süresi 21 Ekim Pazartesi günü saat 00.00 itibariyle son buldu.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz sene KYK burs başvuru sonuçları 13 Kasım'da açıklanmıştı. Başvuruların bu sene de Kasım ayı içerisinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ya da Gençlik ve Spor Bakanlığından KYK burs başvuru sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

19-10/31/kyk-44.jpg

KYK SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuruların açıklanması için heyecanlı bekleyiş sürüyor. KYK sonuçları resmi internet sitesinden (sonuc.kyk.gov.tr) açıklanacak. 

KYK BURS ÜCRETİ 2019 NE KADAR?

2019 yılı için belirlenen burs ücretleri şu şekilde:

Lisansta 500 TL,

Yüksek lisansta 1000 TL,

Doktorada da 1500 TL

2020'DE BURS ÜCRETLERİ ARTACAK MI?

Öğrenciler 2019 yılında yukarıda açıklanan ücretleri alacak ancak 2020 yılında burs ücretlerinde artış yapılacak. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Yani 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada KYK burs ücretinin artacağını duyurdu: 

"Kredi veya burs olarak olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkandan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir."

19-10/31/kyk-11.jpg

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (Ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılır.

Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılır.

KYK BURSU VE KREDİSİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Burs, yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Kredi ise yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Mezun olan öğrencilerin KYK'dan aldığı krediyi ödemesi gerekir.

19-10/31/kyk-8.jpg

ÖNCELİKLİ BURS ALACAKLAR KİMLER?

Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler

KYK YURT SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN