KYK burs ve kredi ödeme tarihleri

KYK burs ve kredi ödeme tarihleri

KYK burs ve kredi ödeme tarihleri belli oldu mu? Burs ve kredileri ne zaman yatacak? Yüzbinlerce öğrenci için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Burs almaya hak kazananlar şimdi Burs ve krediler ne zaman yatacak? merak ediyor. KYK burs ve kredi ödeme tarihleri ve diğer detaylar haberimizde...

KYK burs ve kredi ödeme tarihleri binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor. Burs ve krediler ne zaman yatacak? Bankamatik kartları ne zaman gelecek? gibi sorular birçok öğrencinin gündeminde yer almaya devam ediyor. KYK internet sitesini ziyaret eden öğrenciler KYK burs ve kredi ödeme tarihlerini sorgulamaya başladılar. İşte Burs ve kredilerle ilgili detaylar...

18-11/23/121120180904510135969.jpg

KYK BURSLARI NE KADAR?

Burs/kredi Ocak 2018'den bu yana lisans öğrencilerine aylık 470, yüksek lisans öğrencilerine 940, doktora öğrencilerine de 1410 lira olarak ödeniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere burs ve kredi miktarının önümüzdeki yıl itibarıyla lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltildiği müjdesini vermişti. Zamlı burs/krediler Ocak 2019'dan itibaren ödenmeye başlanacak.

KYK KREDİ VE BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

Sonuçların açıklanmasının akabinde almaya hak kazandıkları kredi ya da burs için taahhütnamelerin onaylayan öğrenciler, Ziraat Bankası üzerinden GençKart başvurularını tamamladı. Bankamatik kartlarının şubelere gelmesinin ardından ilk burslarını Ocak 2019'da çekebilecek olan öğrenciler, kartlarının ne zaman, hangi şubeye geleceğini ise aşağıdaki sorgulama ekranından öğrenebilecek.

18-11/23/kyk-anadolu-ajansi-1_16_9_1542813438.jpg

ÖDEMELER HANGİ GÜNLERDE YAPILIYOR?

Ödemeler T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında hesaplara yatıyor. Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabiliyor.

KYK bursları ve kredileri ne zaman yatırılacak sorusu, öğrencilerin takibinde yer almaya devam ediyor. Aylık 500 liralık bir destek alacak olan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun açıkladığı sonuca göre bunu geri ödemeli ya da tamamiyle burs olarak kabul edecek. Peki, taahhütname onaylarının geçtiğimiz günlerde tamamlandığı KYK kredi ve bursları ne zaman yatacak? İşte, Ziraat Bankası üzerinden gerçekleşecek olan ödemeler hakkında bazı bilgiler


KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak sorusu, dönem sonuna yaklaşılırken öğrencilerin gündemindeki konu oldu. Taahhütname onaylarını tamamlayanların yararlanabileceği kredi ve burs ödemeleri, bankamatikler üzerinden temin edilebilecek. Peki, KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? İşte, konuyla ilgili bazı bilgiler

18-11/23/2018-kyk-burs-ve-kredi-sonuclari-nasil-ogrenilecek.jpg

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ AYIN KAÇINDA YAPILIYOR?

Öğrenim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen burs ya da krediyi TC Kimlik Numarasının son hanesine göre ayın 6'sı ve 10'u arasında alabilecek.

Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİ DE KYK'DAN FAYDALANABİLECEK

Beyan ettikleri bilgiler dahilinde burs alması uygun görülmeyen öğrenciler, öğrenim kredisi imkanından faydalanabilecek. Burs ödemeleri ile aynı miktarlarda gerçekleştirilen öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencinin eğitim öğretim hayatını tamamlamasının ardından geri talep edilecek.

Aynı zamanda yeni çıkarılan kanunla halihazırda KYK imkanlarından faydalanırken çalışan öğrencilerin, burs ve kredileri kesilmeyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN