KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman? İşte KYK burs ücretleri 2021

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman? İşte KYK burs ücretleri 2021

KYK burs başvurusu başladı mı? KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Yurt başvurularının sonuçlanmasının ardından burs ve öğrenim kredisi başvuruları alınacak. Üniversite ek yerleştirmelerin tamamlanmasının ardından KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının e-Devlet üzerinden alınması bekleniyor. İşte, KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranı...

2021-2022 öğretim yılının başlamasıyla üniversite öğrencileri yeni bir eğitim sezonuna başlamak için hazırlıklarını sürdürüyor. Üniversiteye ilk kez adım atan 1 milyona yakın öğrenci, KYK yurt başvurularının ardından KYK burs ve öğrenim kredisi almak için başvuru tarihini bekliyor.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN 2021?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) her yıl yüz binlerce öğrenciye burs ve öğrenim kredisi veriyor. 2021-2022 eğitim yılı için KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 8 Kasım 2020'de sona ermişti.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUS NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Karşılıksız ödenen burs ve uygun geri ödeme koşullarına sahip öğrenim kredisi başvuruları e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu internet adresinden yapılacak. Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURSU VE ÖĞRENİM KREDİSİ KAÇ KİŞİYE VERİLİYOR?

2021-2022 öğretim sezonunda burs ve öğrenim kredisi alan öğrenci sayısı henüz belli olmadı. 2020-2021 eğitim yılında 766 bin 516 öğrenci burs ve öğrenim kredisi almak için başvuruda bulundu. Geçen yıl 240 bin 817 öğrenciye öğrenim kredisi, 147 bin 791 öğrenci burs imkanından faydalandı.

KYK BURSU 2021 NE KADAR OLACAK?

KYK burs ve kredileri 2020 yılında üniversite öğrencileri için 650 TL, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora içinse bin 950 TL idi. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde devlet tarafından öğrencilere sağlanan burs ödemeleri bir eğitim yılında 12 kez yapılıyor. Öğrencilerin her ay başında TC kimlik numaralarının son hanesine göre burs ödemesi gerçekleşiyor.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN