KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu nasıl yapılır 2021? KYK burs e-Devlet başvuru sayfası

KYK burs ve öğrenim kredisi başvurusu nasıl yapılır 2021? KYK burs e-Devlet başvuru sayfası

Üniversitelerin lisans ve önlisans bölümlerine ilk kez kayıt yaptıran üniversite öğrencileri için KYK yurt, burs ve öğrenim kredisi başvuruları henüz başlamadı. Yurt başvuruları 6-12 Eylül 2021 günlerinde e-Devlet üzerinden alınırken, burs ve öğrenim kredisi başvuruları ekim ayında alınması bekleniyor. İşte, KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru ekranı...

Maddi imkansızlık yaşayan üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yurt, burs ve öğrenim kredisi imkanı sağlanıyor. Uygun fiyatlı yurt hizmeti veren KYK, burs ve öğrenim kredisi başvurularıe-Devlet aracılığıyla internet üzerinden alıyor.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversite öğrencileri için KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri belli olmadı. KYK yurt başvuruları 6-12 Eylül 2021 tarihleri arasında alınmasına karşın burs ve öğrenim kredisi başvuruları henüz başlamazken, ekim ayında başvuru ekranının açılması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurt başvurularının başladığını şu sözlerle duyurdu: "Üniversiteli arkadaşlarım GSB yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı... Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz."

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu adresi üzerinden alınacak.

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamayacak.

E-DEVLET KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURU LİNKİ

nsslha-top-2020-posts.jpg

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılında lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans 1300 TL, doktorada ise 1950 TL olarak açıklanmıştı.

KYK BURSU VE ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

2021-2022 eğitim sezonunda ilk kez üniversiteye adım atacak öğrenciler KYK yurt, burs, öğrenim kredisi başvurusu yapabilecek.

Öte yandan 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri de başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek.

10 Eylül 2021 tarihinden sonra kayıt yaptıracak olan ek kontenjan, yatay dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurt içi, yurt dışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile Türkiye'de eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN