KYK bursuna nasıl başvurulabilir? KYK yurt kontenjanları belli oldu mu? KYK burs ücretleri

KYK bursuna nasıl başvurulabilir? KYK yurt kontenjanları belli oldu mu? KYK burs ücretleri

KYK bursuna nasıl başvurulacağını merak eden öğrenciler, öğrencilik yaşamı boyunca alacakları ücretlerle ilgili detayları araştırıyor. KYK yurt kontenjanlarını da araştıran adaylar, ikametleri dışında tercih ettikleri yerlerde kalmak için bu detayları araştırıyor. Tüm bu aradıklarınız ise karar.com’da yer alıyor…

Üniversite öğrencilerinin hayatlarını sürdürmeleri için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere verilen KYK bursuna nasıl başvurulacağı merak konusu oldu. Bunun dışında yurtlarda kalacak öğrenciler de ‘KYK yurt kontenjanları belli oldu mu?’ sorusuna yanıt arıyor. Tüm bu aradıklarınız haberimizde…

KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Kredi ve burs başvuruları tüm üniversitelerin dikey geçiş, yatay, yüksek lisans ve doktora öğrenci işlemlerini tamamlamasının ardından alınacak. Geçen senelere bakıldığında KYK burs ve öğrenim kredileri başvuruları, ekim ayının ilk haftalarında başlayabilir.

YURT KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

KYK yurt başvurularının, geçmiş senelerde olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak. KYK'nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını alacağı tarihe ilişkin net bir veri paylaşılmasa da söz konusu başvuruların, eylül ayının ilk haftası başlayacağı düşünülüyor. KYK yurt kontenjanları da bu tarihlerde açıklanacak.

19-08/02/kykk.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

KYK'nîn yurt başvuruları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) üniversite yerleştirme sonuçlarını açıklamasının arkasından YURTKUR üzerinden alınacak. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleşeceği için adayları e-Devlet şifresini hazır bulundurmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Burs/kredi başvuruları her sene kamuoyuna paylaşılan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru esnasında öğrenciden sosyal, ekonomik ve eğitim durumuna ilişkin veriler isteniyor. Bu bilgiler kamu kurumlarından alınan bilgilerle karşılaştırılarak teyit ediliyor. Gerçekleşen değerlendirmelerin ardından bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verlirken, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere de öğrenim kredisi veriliyor.

 BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek olan burslara dair üniversite öğrencilerinin (lisans, yüksek lisans, doktora) burs ücretleri şöyle:

Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 500 TL,

Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 1000 TL,

Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 1500 TL burs aldı. Bu veriler, 2018-2019 eğitim öğretim yılına aittir. 2019-2020 eğitim öğretim dönemine ait bilgiler gelince karar.com'da yer alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN