KYK yurt başvuru sonuç sayfası | KYK ne zaman yatacak? Sonuçlar açıklanmaya devam ediyor

KYK yurt başvuru sonuç sayfası | KYK ne zaman yatacak? Sonuçlar açıklanmaya devam ediyor

Perşembe ve Pazartesi günleri yedek yurt yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. En son 5. yedek yurt sonuçlarını da açıklayan KYK’nin yurt başvuru sonuç sayfasında, yoğunluktan dolayı ağırlık yaşanıyor. Peki KYK ne zaman yatacak? İşte son dakika gelişmeleri ve tüm haberler…

 

Üniversite öğrencilerinin birçoğunun dikkatle takip ettiği KYK yurt başvuru sonuçları için heyecan dorukta. Öğrencilerin üniversite hayatında yardımcı olan kurum, verdiği krediyle de onlara kolaylık sağlıyor. Devam eden süreç kapsamında KYK yurt başvuru sonuçları da birer birer açıklanıyor…

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin dikey, yatay geçiş, yüksek lisans ve doktora öğrenci işlemlerini tamamlanmasının ardından alınacak. Bu da ekim ayının ilk haftasına denk geliyor.

DİĞER YURT BAŞVURULARI

Özel yetenek sınavı veya ek kontenjan ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, dikey/yatay geçiş yapan adaylar, yurt dışı ve yurt içi değişim programları, lisansüstü öğrenciler, lisans tamamlama ve Türkiye’de kendi imkânlarıyla gelen uluslararası öğrenciler için yurt başvuruları önümüzdeki günlerde alınacak.

YEDEK YURT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuru işlemi, e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet şifresi bulunmayan adayların kimliği ile beraber PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları ya da diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (e-imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, mobil imza) sahip olmaları gerekiyor.

19-09/20/kykjpgg.jpg

Öğrencilerin başvuru esnasında herhangi bir problem yaşamamaları adına ilk başta e-Devlet'e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Hatalı veya eksik öğrenim bilgisiyle yapılan başvurular sayılmayacak.

BURS ÜCRETLERİ

Lisans için belirlenen burs ücreti 500 TL, yüksek lisans için 1000 TL, doktorada ise 1500 TL. Bundan dolayı adaylar 2019’da bu ücretleri alacak fakat 2020 için burs ücretlerinde artış yapılması ve 2020 Ocak ayından itibaren öğrencilerin yeni ücreti alması bekleniyor.

BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPTIKTAN YAPILMASI GEREKENLER

Değerlendirmenin ardından kredi ya da burs tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak bulunmaktadır. Kredi ya da burs almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında bulunan ‘taahhütname onayı’ yapmaları gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN