KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2021 KYK yurt başvuru sorgulama ekranı

KYK yurt başvuru sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2021 KYK yurt başvuru sorgulama ekranı

KYK yurt başvuru sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü e-Devlet üzerinden açıklandı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK) üniversite öğrencilerine sağladığı aylık 230 TL ile 390 TL arasında değişen uygun ödeme koşullarına sahip yurtlar için başvuru ve yerleştirme süreci tamamlandı. İşte, KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet görüntüleme...

İkamet ettiği şehrin dışında üniversite kazanan öğrenciler için hizmet veren KYK yurt başvuruları 6-12 Eylül 2021 tarihleri arasında tamamlandı. e-Devlet üzerinden alınan başvurular için gözler Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) çevrilmişken sevindiren haber nihayet geldi.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN 2021?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) öğrenci yurtları başvuru sonuçları 16 Eylül 2021 Perşembe günü ilan edildi.

KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama web sitesi üzerinden erişime açıldı.

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin barınacağı Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlar, son hazırlıklarını tamamladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte edilerek temizlenen yurtlara, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatan levhalar ve görseller konuldu. Belli noktalara dezenfektan yerleştirilen yurtlarda, öğrencilere maske temini konusunda da destek olunacak.

KYK YURT TİPLERİNE GÖRE ÜCRETLERİ 2021 NE KADAR?

Yurt başvurularını gerçekleştiren öğrenciler, oda tipine göre değişiklik gösteren yurt fiyatları için bütçelerinde hesap-kitap yapıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı öğrenci yurtlarının aylık ücretleri Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yayınlandı. KYK yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor.

Yurt ücretleri en geç takip eden ayın 10'u saat 23.59'a kadar banka aracılığıyla ödenir.

1. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 230 TL

Depozito ücreti: 314 TL

2. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 250 TL

Depozito ücreti: 342 TL

3. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 290 TL

Depozito ücreti: 342 TL

4. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 325 TL

Depozito ücreti: 444 TL

5. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 360 TL

Depozito ücreti: 492 TL

6. TİP KYK YURTLARI

Yurt ücreti: 390 TL

Depozito ücreti: 533 TL

Örneğin; 6 kişilik odalara sahip olan, tuvalet banyosu katlarda ortak şekilde kullanılan yurtların fiyatları daha düşük oluyor. Ancak yeni yapılan yurt binasında tuvalet ve banyosu oda içlerinde olan 1-2 kişilik odaların fiyatları ise daha yüksek oluyor.

Bu bilgilere göre 1. tip KYK yurdu için fiyatı, fiyatı depozitosu daha uygun ancak odadaki kişi sayısı daha fazla. 6. tip KYK yurtlarında ise odalar genellikle 2 kişilik oluyor.

KYK YURT GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ KAÇ 2021?

KYK yurtlarında giriş çıkış saatleri kontrol edilir. Giriş çıkış saati kurallarına uymayan öğrencilerine uyarı bu durumun tekrar etmesi durumunda ceza verilir. KYK yurtlarına son giriş saati saat 23.00 iken sabah çıkış saati ise saat 06.00 olarak belirlenir.

KYK YURTLARINDAN KAÇ GÜN İZİN ALINABİLİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalan öğrenciler yıl boyunca 60 gün izin kullanabilir. Hafta sonu izinleri 60 güne dahil değildir. Cumartesi ve pazar günleri kullanılan izinler sayılmaz.

Öğrencilerin yurt odalarında su ısıtıcısı, kahve, çay makinası gibi ürünlerin kullanılması yasaktır. Yurt odaları ve balkonlarında tütün ürünleri kullanılmaz.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN