KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? 2018 KYK yurt başvuruları bu gece sona eriyor!

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? 2018 KYK yurt başvuruları bu gece sona eriyor!

KYK Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvuruları bu gece sona erecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları hakkındaki son gelişmeleri ve detaylı bilgileri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvurularının bu gece saat 23.59'da sona erecek olması nedeniyle, öğrenciler şimdiden sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvurularıyla ilgili detaylı açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bakanlık kapsamında 3 Eylül'de başlayan KYK Yurt başvuruları bugün (10 Eylül) saat 23.59'da sona erecek. Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair resmi bir bilgi henüz bulunmuyor. KYK yurt sonuçlarının tahmini olarak Eylül ayı sonlarında açıklanması bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvurunuzu yapmak için aşağıda bulunan linke tıklayarak TC kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girebilirsiniz. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT’den edinebilirsiniz. e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra KYK yurt başvuru işlemini gerçekleştirmek için 9 aşamalı işlemi tamamlamak gerekiyor. Öğrencilerin kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, adres bilgileri, özel durum bilgileri, aile bilgilerini sisteme girmesi gerekiyor.

2018 KYK YURT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLA

KYK BURS BAŞVURULARI 2018 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği başvurular için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Kredi Yurtlar Kurumu, burslara dair başvuru süreçlerinde tüm öğrencileri baz alarak başvurularının yapılacağını önceden açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçlarının hemen ardından burs başvuruları e-Devlet’te başlıyor. DGS tercih sonuçları en erken ne zaman açıklanır? Tercih başvuruları 14 Eylül 2018 tarihinde sona eriyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tercihleri 15-20 gün içerisinde açıklıyor. Burs başvuruları en erken Ekim’in ilk haftası – Ekim’in ikinci haftası başlatması bekleniliyor.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR? ZAM OLACAK MI? RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

KYK yurt ücretleri, zam olacak mı sorusunun cevabını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu açıkladı. Kasapoğlu “Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

KYK ücretleri ne kadar, sorusuna kurum tarafından cevap geldi. Buna göre; aylık yurt yatak ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL arasındadır.

BURS ÖDEMELERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerinin T.C. vatandaşlık numarasına göre ödemeleri yapıyor. Buna göre;

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 0 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 6'sında ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 2 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 7'sinde ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 4 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 8'inde ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 6 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 9'unda ücretleri alacak.

TC vatandaşlık numarasının son hanesi 8 olanlar, 2019 Ocak ayı ve diğer aylar ayın 10'unda ücretleri alacak.

E DEVLET ÜZERİNDEN KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2018-2019 Burs ve kredi başvurusu yapmak için YURTKUR’un resmi internet sitesi kullanılabilecekken, aynı zamanda KYK kredi ve burs başvurusu yapmanın bir diğer yolunda e devlet üzerinden başvuru yapmaktır. Üniversite öğrencileri E devlet portalı üzerindeki "e hizmetler" içerisinden "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü" adı altında yer alan hizmetlerden faydalanarak burs ve kredi başvurularını tamamlayabilecekler. E devlet üzerinden KYK burs başvurusu yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

KİMLER KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU YAPABİLİRLER BAŞVURU ŞARTLARI NELER

Ön lisans öğrencileri
Lisans öğrencileri
Açık Öğretim öğrencileri (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri (hazırlık sınıfında burs verilmez)
Vakıf Üniversitesi öğrencileri
LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak)
Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler
Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler
İkinci öğretim de okuyan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

KİMLER KYK BAŞVURUSU YAPAMAZLAR

Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
Yabancı uyruklu öğrenciler,
Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burstan yararlanamazlar.

İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor: Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.

Beslenme yardımı: Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.

KYK Yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK yurt başvuruları bu gece sona erecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları hakkındaki son gelişmeleri ve detaylı bilgileri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN