KYK yurt yedek sonuçları nasıl öğrenilir? İşte KYK yedek sorgulama ekranı

KYK yurt yedek sonuçları nasıl öğrenilir? İşte KYK yedek sorgulama ekranı

KYK yurdu başvurusu yedek liste sorgulama e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. KYK yedek birinci ve ikinci yerleştirme yapılırken üçüncü yerleştirme 30 Eylül 2021 Perşembe günü yapılacak. Esas yerleştirmede kayıt hakkını kullanmayan öğrencilerin yerlerine yedek listede yer alan öğrenciler yerleştiriliyor. İşte, KYK yurt yedek sonuçları isim listesi sorgulama...

KYK yurdu başvuruları yedek sonuçları her pazartesi ve perşembe günleri açıklanıyor. İkamet ettiği şehrin dışında üniversite kazanan öğrenciler için büyük önem arz eden Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu başvuruları e-Devlet üzerinden alındı. Şartları sağlayan öğrenciler KYK yurdunda kalma hakkı kazanıyor. Fakat kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine yeni öğrenciler yerleştiriliyor.

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

İlk yedek yerleştirme 20 Eylül 2021'de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül 2021'de yapıldı. Üçüncü yedek yerleştirme sonuçları ise 27 Eylül 2021'de tamamlandı. Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edecek.

KYK yurdu yedek başvuru sonuçları e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama adresinden öğrenilebilir.

KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yurt kayıt işlemleri linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak.

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerinden veya kyk.ziraatbank.com.tr adresinde yer alan e-ödeme ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN