“Laikliği Birlikte Savunuyoruz” bildirisine soruşturma: İmzacılar ifadeye çağrıldı

“Laikliği Birlikte Savunuyoruz” bildirisine soruşturma: İmzacılar ifadeye çağrıldı

Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlıklı açıklamaya imza atan bazı isimler hakkında başlatılan soruşturma kapsamında emniyet tarafından ifade çağrıları yapıldı. İktidar temsilcilerinin sert eleştirileri sonrası devreye giren yargı süreci, aralarında akademisyen ve gazetecilerin de bulunduğu imzacıları kapsıyor.

Son dönemde laiklik vurgusuyla yayımlanan “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlıklı açıklamaya imza atan bazı isimler, yürütülen soruşturma kapsamında emniyet tarafından ifadeye davet edildi. Bildirinin kamuoyuna yansımasının ardından iktidar kanadından gelen sert tepkiler süreci yargı aşamasına taşıdı.

Açıklama, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet temsilcilerinin eleştirilerinin hedefi olmuştu. 168 kişinin ilk imzacısı olduğu metinle ilgili olarak Yusuf Tekin suç duyurusunda bulunmuştu.

BirGün’ün haberine göre, aralarında 90 yaşındaki iktisatçı Prof. Dr. Korkut Boratav, şair Ahmet Telli, SOL Parti Sözcüsü İlknur Başer ve gazeteci İsmail Arı’nın da bulunduğu bazı imzacılar, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından aranarak ifadeye çağrıldı.

BORATAV’A “GEREKİRSE AMBULANSLA GELİN” DENİLDİ

Haberde yer alan bilgilere göre, 90 yaşındaki akademisyen Boratav, yaşı nedeniyle evden çıkmasının zor olacağını belirtmesine rağmen ifadeye gelmesi gerektiği, gerekirse ambulansla getirilebileceğinin ifade edildiği öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar ifadeye çağrıldığı belirtilen isimler şunlar:

Ali Onat
Aylin Topal
İlknur Başer
İsmail Arı
Korkut Boratav
Özgürcan Alkan
Kaya Güvenç
Galip Yalman
Doğan Tılıç
Bülent Tatlı
Ahmet Telli
Mahir Bağış

İfade için emniyete davet edilen bazı imzacıların avukatlarının ise müvekkillerinin beyanlarını savcılıkta vermek istediklerini emniyet birimlerine bildirdiği öğrenildi. Soruşturma süreci devam ediyor.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN