Lastikçilerde kış lastiği mesaisi

Lastikçilerde kış lastiği mesaisi

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari ve özel araçlar için kış lastiği uygulamasının başlaması ile lastikçilerin yoğunluğu artmaya başladı.

Türkiye’de kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2018 tarihi itibarıyla zorunlu hale geldi. Kış lastiği takmayanlar için geçtiğimiz yıl 625 lira olan ceza tutarı ise bu sene 715 lira olarak belirlendi. Eskişehirli vatandaşlar da bu uygulama ile lastikçilerin yolunu tuttu. Araç lastiklerinin değişimi büyüklüklerine göre 50 ile 100 lira arasında yapılıyor. Yoğun bir mesaiye başlayan lastikçiler geçtiğimiz yıllara göre vatandaşların daha duyarlı olduğunu ifade etti.

'MUTLAKA KIŞ LASTİĞİ KULLANMALI VE TAKTIRMALIYIZ'

Kış lastiğini değiştirmenin can güvenliğini de artırdığını ifade eden sürücü Ferhat Türksal, ”Soğuk geçen illerde kış lastiğinin önemi bir tık daha artıyor. Hiçbir şey canımızdan önemli değil. Mutlaka kış lastiği kullanmalı ve taktırmalıyız. Çevremizi de uyarmalıyız bu konuda. Bu konu ile ilgili halk bilinçlendirilmeli, denetimler yapılmalı. Buna göre de ceza kesilmeli. Çünkü başkasına maddi manevi zarar verebiliriz. Bu hiçbir şeyden önemli değil. Önemli olan insanın canı ve sağlığı. Gerisi çok önemli değil” şeklinde konuştu.

'KIŞ LASTİĞİ TAKMAK ÇOK ÖNEMLİ'

Lastikçi Sami Yusuf ise kış lastiği takmanın öneminden bahsederek, “Lastik takmayanlara da ceza kesilmeli. Lastik taktığımız taktirde araçların kaymasını engelleyebiliriz. Havalar soğudu. Kış lastiği takmak çok önemli. Bunu bütün araç kullananlara tavsiye ederim. Kış lastiği taksınlar. Bu sene geçen senelere göre çok arttı. Artık millet daha anlayışlı bu konuda. Kış lastiği şu an daha önemli” dedi.

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2019’da sona erecek.

ESKİŞEHİR/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN