LGS 3. nakil sonuçları | 2018 MEB nakil sonuçları öğrenme ekranında

LGS 3. nakil sonuçları | 2018 MEB nakil sonuçları öğrenme ekranında

LGS 3. nakil sonuçları pazartesi günü açıklandı. 2018 MEB nakil sonuçları öğrenme ekranında 3. nakil sonuçlarını sabah saatlerinde resmi internet sitesinden paylaştı. Bu sene ilk kez uygulanan sisteme göre liseye yerleşemeyen öğrencilerin gözü kulağı LGS 3. nakil sonuçlarında. LGS 3. nakil sonuçlarında yine istedikleri bir liseye yerleşemeyen öğrenciler bu sefer LGS 4. nakil başvurusu yapacaklar. İşte Merakla beklenen LGS nakil sonuçları hakkındaki tüm detaylar ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların il il boş kontenjanları...

LGS 3. nakil sonuçlarının 3 Eylül pazartesi günü sabah saatlerinde açıklanması bekleniyordu ve sabah saat 10 sıralarında MEB tarafından nakil sonuçları açıklandı. 27 Ağustos'ta başlayan nakil başvuruları 31 ağustos cuma günü tamamlandı. LGS sonuçları 2018 MEB nakil sonuçları öğrenme ekranından öğrencilere ve velilere duyuruldu. 1. ve 2. nakil başvurularında istedikleri yerlere yerleşemeyen öğrencilerin tüm umudu 3. nakil başvurularında.  Bir liseye yerleşemeyen adaylar LGS 3. nakil başvuruları ile seçimlerini yeniden yaptılar. Şimdi gözler nakil başvuru sonuçlarında. İstedikleri bir liseye yerleşemeyenler 3. nakillerde de umduklarını bulamaz ise LGS 4. nakil başvurusunu yapacak. 

LGS YERLEŞTİRME YANİ 3.NAKİL SONUÇLARI 3 EYLÜL'DE AÇIKLANACAK

LGS 3. nakil tercih sonuçları, geçmiş sınav ve nakil işlemlerine bakılarak 3 Eylül saat 10:00 ile 14:00 arasında açıklanması bekleniyordu. MEB 3. nakil sonuçlarını sabah saatlerinde açıkladı.  

3 Eylül 2018 tarihi itibariyle MEB’in resmi sitesi e-Okul’da açıklanacak olan LGS 3. nakil sonuçlarını öğrenmek için E Okul’a giriş yapmanız gerekir. LGS nakil sonuçlarını öğrenebilmek için sadece öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası, Okul numarası gerekmektedir. 

E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİ

İŞTE LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

27-31 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih başvurularının alınması

3 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil sonuçlarının açıklanması

3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

18-08/31/lgs-nakil-sonuclari.jpg

 

YEREL YERLEŞTİRME NEDİR?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitimmüdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NEDİR?

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılır. Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır.

LİSE NAKİL BAŞVURULARI NEYE GÖRE YAPILACAK?

Yerleştirmeye esas nakillerin her döneminde merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla üç, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla üç, pansiyonlu okullar için de en fazla üç okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih eden ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk iki okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla üç okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla iki okul seçilebilecek.

18-08/31/lgs-3-nakil-basvurusu.jpg

TERCİH LİSTESİNİN ÇIKTISI ALINACAK

– Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacak.

– Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabiliyor.

– Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacak.

LGS 3. nakil sonuçları pazartesi günü açıklandı.  2018 MEB nakil sonuçları öğrenme ekranında 3. nakil sonuçlarını sabah saatlerinde resmi internet sitesinden paylaştı. Bu sene ilk kez uygulanan sisteme göre liseye yerleşemeyen öğrencilerin  gözü kulağı LGS 3. nakil sonuçlarında. LGS 3. nakil sonuçlarında yine istedikleri bir liseye yerleşemeyen öğrenciler bu sefer LGS 4. nakil başvurusu yapacaklar. İşte Merakla beklenen LGS nakil sonuçları hakkındaki tüm detaylar ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların il il boş kontenjanları...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN