LGS 3. tercih olacak mı, ne zaman olacak? MEB LGS 3. tercih tarihleri

LGS 3. tercih olacak mı, ne zaman olacak? MEB LGS 3. tercih tarihleri

2022 yılında gerçekleştirilen LGS Sınavı kapsamında yapılan tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. "meb.gov.tr" ve "sonuc.meb.gov.tr" adresleri üzerinden açıklanan tercih sonuçları sonrasında öğrenciler ikinci ve üçüncü tercihleri araştırıyor. Peki, LGS 3. tercihleri ne zaman yapılacak? İşte 2022 LGS tercih süreci hakkında merak edilenler…

LGS 3 tercihleri öğrencilerin en çok araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen LGS tercihleri geçtiğimiz günlerde öğrencilerin erişimine açıldı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte birçok öğrenci 2. ve 3. nakilleri ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, LGS 3. tercihleri ne zaman yapılacak? İşte 2022 LGS tercih süreci hakkında merak edilenler…

LGS 3. tercihleri ne zaman yapılacak?

LGS sınavı kapsamında 1. nakil başvuruları 25-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları ise 1 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2. nakil başvurularını bekleyen birçok öğrenci 1 Ağustos ve 5 ağustos tarihleri arasında tercih işlemlerini yapabilecekler. Adayların 2 tercih sonuçları ise 8 Ağustos tarihinde açıklanacaktır.

Hiçbir okula yerleştirilmesi yapılmayan öğrenciler için de il ve ilçelerdeki öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından başvuruları alınarak 19 Ağustos 2022 tarihinde tercih süreçleri tamamlanacak.

LGS 3. tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı merak edilse de konu hakkında henüz bir açıklama bulunmamaktadır. 

LGS 3. Tercih

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN