LGS ek tercihler ne zaman? Nakil, ek tercih ve boş kontenjan kılavuzu

LGS ek tercihler ne zaman? Nakil, ek tercih ve boş kontenjan kılavuzu

LGS ek tercihleri ne zaman yapılacak? Liselerin 2019 boş kontenjanları açıklandı mı? Birinci nakil dönemi ne zaman? İkinci nakil dönemi açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman duyurulacak? MEB'in LGS takvimi ve merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

LGS Ek tercihler ne zaman yapılacak? LGS ikinci nakiller ne zaman? Boş kontenjan kaldı mı? MEB LGS ek tercih takvimini açıkladı. Buna göre birinci ve ikinci nakil döneminde yeniden başvurular yapılacak. İşte MEB LGS takvimi ve ek tercihlerle ilgili bilinmesi gerekenler...

2019 MEB LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2019 LGS EK TERCİHLER NE ZAMAN?

29 Temmuz-2 Ağustos - Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi

5 Ağustos - Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları

5-8 Ağustos - Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları

10 Ağustos - Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları.

 Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

2019 BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi ve yerel yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban puanları ile boş kontenjanları belli oldu.

Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına e-Okul’dan ulaşılabilecek.

YEREL YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSELERİN BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN 

2019 LİSE BOŞ KONTENJAN LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

Lise boş kontenjan listesi her nakil dönemi değişiyor. Hatta lise boş kontenjanları saat saat bile değişiklik gösteriyor. MEB tercih sonuçlarını açıkladı. LGS boş kontenjanlar ve taban puanlarıda sürecte belli oldu.  LGS3. nakil başvuruları ileriki bir tarihlte yapılacak. Aşağıdaki linke tıklayarak boş kontenjanlar listesini sorgulayabilirsiniz. 

MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN LİSE BOŞ KONTENJAN VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN