LGS sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte LGS sonuçları sorgulama ekranı

LGS sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte LGS sonuçları sorgulama ekranı

Ortaokuldan liseye geçen öğrencilerin katılım sağladığı LGS sınavı sonuçları 30 Haziran 2021 Çarşamba günü MEB'in eokul.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra LGS tercih kılavuzu da yayınlandı. Lise tercihleri ise ilerleyen haftalarda başlayacak. İşte, LGS sınav sonuçları sorgulama sayfası...

Yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. Geçtiğimiz ay yapılan sınav sonuçlarının açıklanmasına saatler kaldı. İyi bir liseyi kazanmak için sınavda ter döken yüzbinlerce 8. sınıf öğrencisi, sonuçların ardından lise tercihleri için kolları sıvayacak ve hesap kitap yapacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Liselere Geçiş Ssistemi (LGS) sınavı sonuçları 30 Haziran 2021 Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet adresinden ilan edildi. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak.

Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

LGS'DE KAÇ SORU SORULDU?

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika süre verildi.

İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika verildi.

2021 LGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN