Lise kayıtları ne zaman başlıyor? 2019-2020 eğitim öğretim yılı takvimi

Lise kayıtları ne zaman başlıyor? 2019-2020 eğitim öğretim yılı takvimi

2019 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı! Tercih sonuçları MEB'in internet sitesinde erişime açıldı. Nakil işlemleri devam ederken, lise kayıtlarının ne zaman başlayacağı belli oldu. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını ve yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Öğrenciler ve veliler tarafından 'Lise kayıtları ne zaman başlıyor?' sorusunun yanıtı merak konusu oldu. Heyecanla beklenen lise kayıtları ile ilgili tarihler, MEB'in takviminde yer aldı. Detaylar haberimizde...

2019 LİSE KAYITLARI NE ZAMAN?

2019 LGS sınavından istediği puanı alamayan öğrenciler, yerel yerleştirmeler ile evlerinin yakınındaki liselere kayıt olacak. Onun haricinde okulların kayıt tarihleri için genel bir açıklama paylaşılmadı. Nakil tarihleri ise şöyle:

* Bu sene birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Sonuçlar ise 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü açıklanacak.

* İkinci nakil başvuruları 5-8 Ağustos tarihlerinde alınacakken, sonuçlar da 10 Ağustos 2019 Cumartesi günü belli olacak.

* Yerleşemeyen adaylar il ya da ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde alınacak.

* Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen adaylar için il ya da ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde alınacak.

* Yatılılık başvuruları, 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak.

* Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül’den itibaren bitirilecek ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de start alacak.

LİSELERDE ADRESE DAYALI KAYIT NASIL OLACAK?

2018’de TEOG yerine getirilen “Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi” lise tercihi yapabilmeniz için öncelikle ikamet ettiğiniz adresinizin kayıtlı olduğu eğitim Bölgesinde hangi okulların olduğu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra sınavsız öğrenci alan liselere “Veli Tercihli Serbest Kayıt Sistemi” üzerinden tercih yapılacak. Bu tercih sisteminde en fazla 5 okul tercih edilebilecektir.

Okulların belirli kontenjanı için öğrenciler arasında eşitlik sağlanması halinde bakılacak kriterlerde de değişik yapıldı. Eski sistemde yerleştirmelerde puanların eşit olması halinde Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı'nın ardından yıl sonu başarı puanına bakılıyordu. Yeni sistemde ise Ortaokul Başarı Puanı'nın (OBP) ardından ikinci kriter yaş olarak belirlendi. Bu durumda yaşı küçük olana öncelik verilecek. Eşitlik devam ederse sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak. İstediği okul türüne yerleşemeyen ya da yerleştiği okul türünü beğenmeyen öğrenciler için nakil veya ek yerleştirme süreçleri olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN