Lise mezunu 2 bin 500 polis alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları ve tüm detaylar

Lise mezunu 2 bin 500 polis alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları ve tüm detaylar

POMEM ve PMYO kapsamında en az lise mezunu 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine alınacak 15 bin 500 adaydan yalnızca 2 bin 500'ü lise mezunu olacak. Peki EGM PMYO polis alımı başvuru şartları ve tarihi nedir? Lise mezunu 2500 polis alımı ne zaman yapılacak?

2019 yılı polis alımları için bekleyişte artık son aşamalara gelindi. Bu bağlamda Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) giren adaylar sonuçları sabırsızlıkla bekliyor.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine toplamda 15 bin 500 polis alımı yapacak. Bunlardan 2 bin 500'ü TYT'ye giren en az lise mezunları olacak. Bu polis alımının 250'si kadın 2250'si ise erkek olacak.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI 18 TEMMUZ'DA

PMYO lise mezunu polis alımının 18 Temmuz'da YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılması planlanıyor.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

2018 yılında yapılan lise mezunu polis alımında başvuru şartları şu şekildeydi:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Lise ve dengi okul mezunu olmak.

TYT puan türünden 260 ham taban puan ve üzeri almış olmak.

Sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,

Erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

PMYO NEDİR?

Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır.

PMYO öğrencileri ağırlıklı olarak hukuk, silah ve polislik ile ilgili dersler görürler.

PMYO okullarından mezun olunduğunda önlisans mezunu statüsüne girilir. PMYO eğitimi yatılıdır.

2 yıl boyunca okullarda her sabah yatak yapmak, sakal traşı olmak, ast üst ilişkisine riayet ederek iletişim kurma gibi temel disiplin eğitimleri yer alacak.

10 BİN POLİS ALIMI EYLÜL'DE

Daha önce açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Sülleyman Soylu 15 bin polis alımı yaptıklarını ve bunun ardından 10 bin polis alımı daha yapacaklarını belirtti. Ayrıca Bakan Soylu söz konusu polis alımlarının Eylül ayı içinde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 2019 yılının başında 15 bin polis alımı yaptık.15 bin polis alımının ardından bir 10 bin daha polis alacağız. Bu 10 bin alımı da bu yıl Eylül ayı içerisinde yapacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN