Lise taban puanları açıklandı! İşte LGS tavan ve taban puanlar 2021

Lise taban puanları açıklandı! İşte LGS tavan ve taban puanlar 2021

Lise yüzdelik dilimleri nasıl öğrenilir, nereden bakılır? Sınavla öğrenci alan liselerin taban puanları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih döneminde kullanılacak lise yüzdelik dilimleri ve taban puanları www.meb.gov.tr adresinde erişime açtı. İşte, liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimleri 2021...

İyi bir üniversite eğitimi almanın yolu, lise tercihini doğru yapmaktan geçiyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı liselere giriş sınavı bu yıl da tamamlandı ve LGS tercih dönemi heyecanı başladı. Lise tercihleri, öğrencilerin yer aldığı yüzdelik dilim ve okulların taban puanlarına göre yapılacak.

LİSE TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavıyla öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri www.meb.gov.tr adresinden açıklandı.

2021 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları da paylaşıldı.

2021 LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

20210606-2-48630448-65822988.jpg

LİSE KONTEJANLARI VE LGS YERLEŞTİRME REHBERİ

Öğrencilere rehberlik etmek üzere kontenjan tabloları ile 2020'de bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler açıklandı.

Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek.

Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız olarak öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da açıklandı.

2021 LGS TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN