Liselerde yeni eğitim sistemi açıklandı: 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda kaç ders var?

Liselerde yeni eğitim sistemi açıklandı: 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda kaç ders var?

Liselerde yeni eğitim sistemi açıklandı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liseler için yeni eğitim sistemini açıkladı. Bakan Selçuk, ders sayısının çok fazla olduğunu ve ilk etapta ders sayısının azaltılacağını söyledi. Şimdi de lise 9, 10, 11 ve 12. sınıfta okuyan öğrenci, öğretmen ve veliler, liselerde kaç ders olacak? sorusunu soruyor. İşte detaylar…

Liseler için yeni eğitim sistemi Bakan Selçuk tarafından canlı yayında açıklandı. Yeni eğitim sistemi ile ilgili tüm detayları paylaşan Selçuk, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin fazla ders sayısından dert yakındığını araştırdıklarını anlatarak liselerde ders sayısının azalacağını söyledi. Peki liselerde kaç ders olacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselerde yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını paylaşıyor.

Detaylar için tıklayın

*9. sınıfta 15-16 olan ders sayısı 8’e,
10. sınıfta 15-16 olan ders sayısı 9’a,
11. sınıfta 12-15 olan ders sayısı 9’a
12. sınıfta 12-15 olan ders sayısı 7’ye düşürülmüştür.*

Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Acele etmiyoruz, acele edersek çözümlemelerimiz daha sonra problem olur. Sınıfta öğretmenleri güçlendirmeden bu tasarımın hayata geçmesi mümkün değil, bu konuyla ilgili çalışmalar var.

'Gençleri neye hazırlıyoruz' sorusunu sorduk. Bunu hem kendimize sorduk hem de öğretmenlerimizle konuştuk.

Yeni bir döneme giriyoruz
Önümüzde inanılmaz bir çağ var. Tekillik çağı geliyor. Biyolojik olanı, teknik olanla birleştirme çağına, üretim sistemlerinin dönüştüğü bir döneme gidiyoruz.

Eğitimin ekonomi ve demokrasiyle ayrılmaz bağının bilincinde bir hareket sistemi belirleyeceğiz.

Gelişmiş ülkelerde neden 5-6 ders varken, bizde 15-16 ders olduğu sorusuna yanıt bulmamız gerekiyor.

Liselerde ders sayılarını neredeyse yarı yarıya azaltıyoruz.

Liselerde ders sayısı değişti
Soru çözmek ile sorun çözmek ayrı şeyler. Bizim çocuklarımızın bu ayrımı bilmesi lazım. Hayatta problem çözmek de önemli.

Sporla ve sanatla buluşmayan çocukların şahsiyetlerinin oluşması ve topluma sağlıklı bir şekilde müdahil olabilmeleri mümkün değil.

12. sınıfta haftalık akademik ders saati 24 olacak. Bundan daha fazla ders alınması mümkün olmayacak.

Eğitim sisteminin temel felsefesinin gözden geçirilmesi gerek ve biz de adımlarımızı bu yönde attık. Bir süre sonra 1-8 yaş arası eğitime ilişkin yol haritamızı da açıklayacağız.

Sınav amaç değil araç olmalı
Liselerde çocuklarımızda iş insanlarını buluşturacağız. 'Lisedeki çocuk ne yapıyor' diye soruyor haklı olarak iş dünyası. Onları çocuklarımızla buluşturacağız.

Her bir çocuğumuzun ilkokuldan itibaren ortaya koyduğu projeler onların portfolyosunda yer alacak.

Belirli bir zaman içerisinde sınav sistemi baskısının azalmasını istiyoruz. Sınav araç olsun, amaç halinde devam etmesin istiyoruz. Bu vesileyle özellikle okullar arasındaki imkan farklılıklarının kademeli olarak azaltılması için hızlıca adımlar atacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN