Liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? 2. yerleştirme tarihi belli oldu

Liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? 2. yerleştirme tarihi belli oldu

MEB tarafından 2019 LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 12 Temmuz 2019’da tercih yapan adaylar, hangi liseye yerleştiğini öğendi. Peki herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? MEB, bunun için de bir yöntem düşünde ve2019 LGS yerleşemeyen öğrencilerin ne yapacağını açıkladı. İşte detaylar…

LGS tercih sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla açıklandı. LGS 1. yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından aldıkları puanlara ve yüzdelik dilimlere göre yerleşen adaylar, nakil işlemlerini gerçekleştirecek. ‘Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?’ sorusu da birçok öğrenci ve veli tarafından sorgulanıyor. LGS 1. nakil işlemi 22 Temmuz'da başlayacak. 2. nakil işlemi de 5 Ağustos'ta start alacak. İşte ‘liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?’ sorusunun yanıtı…

LİSE KAYITLARI VE NAKİL TARİHLERİ

Bu sene birinci nakil tercihleri 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Sonuçlar 5 Ağustos'ta paylaşılacak. İkinci nakil başvuruları 5-8 Ağustos tarihlerin yapılırken, sonuçlar da 10 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleşemeyen öğrenciler il ya da ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos tarihlerinde alınacak. Boş kontenjanlara, hiçbir yere yerleşememiş öğrenciler için il ya da ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlar tarafından yerleştirme başvuruları, 19-23 Ağustos tarihlerinde alınacak. Yatılılık başvuruları, 26-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Nakil komisyonlarının yerleştirmeleri 6 Eylül’den itibaren tamamlanacak ve yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü açılacak.

YATILILIK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Okul yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca yatılı olarak öğrenci yerleştirme işlemleri 06 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlanarak ilan edilecektir. Örgün resmi ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte 26-29 Ağustos 2019 tarihleri arasında saat 17.00’ ye kadar müracaat edeceklerdir. İOKBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne en geç 30 Eylül 2019 tarihi saat 17.00’ye kadar müracaat edeceklerdir. Pansiyonlarda kalan boş kontenjanlara il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca 26-29 Ağustos 2019 tarihlerinde alınan öğrenci müracaatları değerlendirilerek 09 Eylül 2019 tarihinde yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

19-07/22/yok-atlas-tercih-robotu-kullanjpgg-1563790646.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN