Mantar Toplayan Köylüler Buldu! Rus Yapımı İHA'nın Gümüşhane'de Ne İşi Var? - KARAR

Mantar Toplayan Köylüler Buldu! Rus Yapımı İHA'nın Gümüşhane'de Ne İşi Var? - KARAR

Gümüşhane'de yağmurlardan sonra ortaya çıkan mantarları toplayan vatandaşlar tarafından dağlık alanda Rus yapımı İHA bulundu. Sosyal medyanın gündemine 'Mantar Toplayan Vatandaşların Bulduğu Rus Yapımı İHA'nın Gümüşhane'de Ne İşi Var?' sorusu düştü. Rus yapımı İHA'nın keşif için kullanılan model olduğunun anlaşılmasından sonra derhal Ankara'ya gönderildi.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde dağlık alanda mantar toplamaya çıkan vatandaşlar tarafından bulunan Rus yapımı İHA beraberinde pek çok soruyu da akıllara getirdi. Dağlık araziye düşen İHA, incelenmek üzere Ankara'ya gönderildiği belirtilirken köylülerin bulduğu İHA'nın Rus yapımı, silahsız keşif amaçlı Orlan-10 modeli olduğu açıklandı.

Yetkililerin açıklamalarına göre Kürtün ilçesinin Tilkicek köyü ile Kazıkbeli Yaylası arasındaki bağlık bölgede mantar toplayan köylüler, yerde duran İHA'yı gördüler.

KÖYLÜLERİN BULDUĞU İHA KEŞİF AMAÇLI KULLANILIYOR

Vatandaşların durumu emniyet güçlerine bildirmesi üzerine olay yerine giden ve incelemede bulunan jandarma ekipleri, araziye düşen İHA'nın Rus yapımı olduğunu tespit etti. Köylülerin bulduğu İHA'nın silahsız keşif amaçlı Orlan-10 modeli olduğu belirlendi.

Köylülerin bulduğu İHA'ın Rus yapımı olduğu anlaşılınca derhal incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.

YA SURİYE'DEN YA DA UKRAYNA'DAN GELDİ VE SİNYAL KOPTUKTAN SONRA DÜŞTÜ

Konu hakkında değerlendirme yapan askeri uzmanlar bin 400 kilometre menzilli İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) savaş nedeniyle ya Ukrayna bölgesinden ya da Suriye bölgesinden geldiğinin tahmin edildiğini belirtti. Askeri uzmanlar İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) sinyal koptuktan sonra kendi kendine Gümüşhane'deki dağlık alana kadar gelip düştüğü değerlendiriliyor.

SİLAHSIZ İNSANSIZ HAVA ARACI'NIN FARKEDİLMEMESİ BÜYÜK ZAAFİYET

Bulunan Silahsız İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) Gümüşhane'de bulunmasını değerlendiren askeri uzmanlar Rus İHA'sının Türk hava sahasında hiç fark edilmeden kilometrelerce ilerleyebilmesini büyük bir zaafiyet olarak gördüklerini belirttiler. Askeri uzmanlar, özellikle alçak irtifadan uçan ve küçük boyutlu İnsansız Hava Araçlarına karşı radar sistemlerimizin yetersiz olduğunu belirterek yetkilileri uyardılar. Askeri uzmanlar, İHA'nın Gümüşhane'de dağlık alana düşerek köylüler tarafından bulunmasını zaafiyet olarak değerlendirdi. Askeri uzmanlar bu durumun güvenlik sistemindeki açığı ortaya çıkarması açısından önemli bir şans olduğu değerlendirmesini yaptılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN