Mardin Belediye Başkanı Mustafa Yaman kimdir aslen nerelidir? Vali Yaman belediye başkanı oldu

Mardin Belediye Başkanı Mustafa Yaman kimdir aslen nerelidir? Vali Yaman belediye başkanı oldu

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün görevden alınmasının ardından yerine Vali Mustafa Yaman getirildi. Peki Mustafa Yaman kimdir, aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte gelişmeler…

Gelen son dakika haberine göre; Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün görevden alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Vali Mustafa Yaman’ı bu göreve başkan vekili olarak getirdi. Peki Mustafa Yaman kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Tüm bu detaylar karar.com’da…

MUSTAFA YAMAN KİMDİR?

1961’de Çorum’un Osmancık İlçesinde doğan Mustafa Yaman, İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık’ta aldı. 1985’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak Avukatlık stajını bitiren Mustafa Yaman, 1986’da Kütahya’da Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

GÖREVLERİ

Bir sene de Belçika'da dil eğitimi gören Mustafa Yaman, Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevini yürüttü. bulundu. Malazgirt, Almus, Dellice, Bozova, Niksar ve Beypazarı’nda Kaymakamlık yapan Mustafa Yaman, İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşavirliği, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 18 Mayıs 2007’de Tunceli Valiliğine atanan Mustafa Yaman, bakanlığın 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararının ardından Giresun Valiliğine atandı. Bakanlar Kurulunun 12 Mart 2011 tarihli kararıyla Kırklareli Valiliği görevine atanan Mustafa Yaman, 15 Eylül 2014 Valiler kararnamesi ile Balıkesir valisi oldu.

19-08/19/mustafa-yaman.jpg

Son olarak 1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Mardin Valiliğine atanan Mustafa Yaman, evli ve 1 çocuk babasıdır.

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLİĞİNE ATANDI

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı basın bildirisinde belediye iştirakı olan birçok şirketin yönetimine terör örgütü PKK bağlantılı kişileri getirip, 313 Hak-İş üyesi işçiyi HDP'li olmadıkları gerekçesiyle işten çıkardığı gerekçesiyle bu görevinden alınmasının ardından başkan vekilliğine Mardin Valisi Mustafa Yaman atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN