Marmaris'te orman yangını: 1 personel hayatını kaybetti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında bir Orman Genel Müdürlüğü personelinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yerleşim yerleri için tehdit oluşturmayan yangın, saat 15.00 itibarıyla kontrol altına alındı.

Havaların ısınmasıyla kahreden orman yangını haberleri gelmeye başladı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmaları devam ederken, civardaki plajlardan denize girenler yangını endişeyle izledi.

e43-qdjxwaupg9x-001.jpg

YERLEŞİM YERLERİ İÇİN TEHDİT OLUŞTURMUYOR

Marmaris ile İçmeler karayolu üzerindeki Pamucak mevkisindeki orman alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler kısa sürede yayılarak etkisini artırırken, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter yangına müdahale ederken İzmir ve Denizli'den gelen 2 helikopter, arazözler, dozer, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale etti.

Yangının yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

2021-06-27-152037-001.jpg

BİR PERSONEL YAŞAMINI YİTİRDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına çok sayıda ekiple müdahale edildiğini ve alevlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediyor. Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor." dedi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ''Bir personelimiz şehit oldu'' denildi. OGM'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var. Marmaris İçmeler'de orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok" denildi.

Saat 15.00 itibarıyla yangının kontrol altına alındığını duyuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Görkem kardeşimiz yangın söndürme çalışmalarındaki 199. şehidimiz. Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına da sabır. Yangınla ilgili spekülasyon yapanları da Allah'a havale ediyorum" dedi.

e44ookbwqae69nj.jpg

YANGIN BÖLGESİNİN İMAR İZNİ YOK

Tatil beldelerinde denize nazır yerlerinde çıkan orman yangınlarının ardından bölgenin imara açılması durumuyla hafızalarda tazeliğini korurken, Marmaris'te çıkan yangının olduğu alanda imar izninin olmadığı bölge halkı tarafından belirtildi.

Orman yangını sonrası üzüntülerini dile getiren vatandaşlar sosyal medyadan, Anayasanın 169. maddesinde, "Devlet ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır. Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz. Bütün ormanların gözetimi Devlete aittir. Devlet ormanlarının mülkiyeti devrolunamaz" ibaresini hatırlattı.

2021-06-27-151946-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN