Mavi akmaya başlayan dereye kimyasal atık döküldü iddiası

Mavi akmaya başlayan dereye kimyasal atık döküldü iddiası

Tekirdağ Ergene'de bir derenin renginin maviye dönüşmesi kimyasal atık iddialarının ortaya atılmasına neden oldu.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde kimyasal atık döküldüğü iddia edilen Kurudere Deresi'nden numune alınarak laboratuvara gönderildi.

Karamehmet Mahallesi'ndeki Kurudere Deresi, yer yer mavi renkte akmaya başladı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek derede incelemede bulundu.

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, ekiplere gelen ihbar üzerine dereden numune alındığını ve gerekli incelemelere başlandığını söyledi.

19-05/01/dere.jpg

KİMYASAL ATIK İDDİASI

Tohumcu, Karamehmet Mahallesi’nde ekiplerin yaptığı incelemede, balık ölümlerinin yaşandığı iddia edilen noktada herhangi bir balık ölümü gözlenmediğini ifade ederek, "Kurudere Deresi boyunca müdürlüğümüz teknik personellerince numuneler alınmıştır. Ayrıca bölgede yer alan endüstri bölgesinin atık su arıtma tesisinden ve Kurudere’ye yaptığı deşarj noktasından gerekli denetim numuneleri alındı. Numuneler analizleri yapılmak üzere Bakanlığımız Çevre Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir" dedi.

Yapılacak olan analiz sonuçlarına göre derede kirliliğin bulunup bulunmadığı ve nereden kaynaklandığının tespit edileceğini aktaran Tohumcu, yapılan analizlerle herhangi bir kirliliğin tespiti durumunda ilgililer hakkında Çevre Kanunu hükümlerinin uygulanacağını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN